edelstenen

Amazoniet werking: Hoe werkt deze edelsteen?

Dat de kracht van de natuur, mensen helpt om kwalen te verlichten of te genezen, is bekend sinds het ontstaan van deze planeet. Bomen, kruiden maar ook edelstenen bezitten specifieke kenmerken die helend werken bij verschillende aandoeningen. Naast de meest gekende bergkristallen, agaten en amethisten, is de Amazoniet de minder gekende telg van de stenenfamilie. Hoog tijd dus om je te verdiepen in het boeiende verhaal achter deze prachtige steen.

#1 Beoordeeld
3 Amazoniet trommelstenen

De amazoniet trommelstenen vinden hun oorsprong in het verre Madagaskar. De stenen zullen ervoor zorgen dat je je wilskracht terugvindt en negatieve energie kan loslaten. Fysiek zal de amazoniet positieve effecten teweeg brengen op je huid, je tanden en je stofwisseling. De steen zal je ook...

€15,95 Bekijk
Amazoniet Zaksteen Kopen

Onze amazoniet zaksteen vindt zijn oorsprong in het verre Madagaskar. Deze steen zal ervoor zorgen dat je je wilskracht terugvindt en negatieve energie kan loslaten. Door de amazoniet dichtbij te houden zal je snel positieve effecten ondervinden op je huid, je tanden en je stofwisseling.

€8,50 Bekijk
1 Amazoniet in Doosje

Amazoniet werkt krampopheffend en heeft dus bijgevolg ook een positieve werking op je zenuwstelsel. Let met deze prachtige steen op voor water, daar kan hij niet goed tegen.

€4,46 Bekijk

De oorsprong

De Amazoniet of Amazonesteen, is een soort groene microklien die bestaat uit kalium, aluminium en tectosilicaat zoals de veldspaten. Zijn naam dankt hij aan het feit dat men dacht dat de groene steen, die aanvankelijk gevonden werd in de Amazone, een Amazoniet was. Naderhand bleek dat het om een andere steen ging maar de naam bleef behouden.

In het Amazonegebied heeft men nooit een steen van deze soort aangetroffen, wel in het Oeralgebied in Rusland en pas recentelijk ook in het Amerikaanse Pikes Peak, Eén van de bergen die de Rocky Mountains vormen in Colorado. Men nam aan dat de reden waarom deze steen groen is, voortkwam uit de aanwezigheid van koper in het water waarin de stenen gevonden worden. Maar, het team van Hoffmeister en Rossman, die wetenschappelijk onderzoek voerden naar natuurlijke edelstenen, achterhaalden de theorie van koper en bewezen dat lood de veroorzaker is van de groene kleur.

Amazoniet doorheen de geschiedenis

Reeds in het oude Egypte en Palestina, werden kralen gevonden die nog stamden uit het Neolithicum of de Nieuwe Steentijd. Men gebruikte de stenen toen al om sieraden waaronder vooral scarabeeën te maken, vanwege zijn mooie groene kleur. Vooral de oude Egyptenaren, die vonden dat de kleur leek op het groene water in de Nijl, zagen in deze stenen het hiernamaals, de vruchtbaarheid en de bescherming tegen boze krachten. Daarom zijn ze heel vaak terug te vinden in piramides van overleden farao’s. De beroemde ring van Toetanchamon, waarop een prachtige scarabee zat, werd uit deze steen vervaardigd.

Bij de First Nation populatie, de oorspronkelijke bewoners van Amerika, was de Amazoniet een belangrijke steen die gebruikt werd bij helende rituelen. Veel later, bij het aanvangen van de twintigste eeuw, waren het de suffragettes die deze steen als talisman meedroegen. In hun strijd voor gelijke vrouwenrechten werden deze vrouwelijke ‘krijgers’, vergeleken met de Griekse Amazones uit de geschiedenis en welk ander gesteente paste daar beter bij dan deze wondermooie groene steen.

1 Amazoniet in Doosje

Amazoniet werkt krampopheffend en heeft dus bijgevolg ook een positieve werking op je zenuwstelsel. Let met deze prachtige steen op voor water, daar kan hij niet goed tegen.
€4,46

De kracht en werking van Amazoniet

De krachtige helende eigenschappen van deze steen gebeurt op verschillende vlakken. Ze werken in op fysiek gebied maar ook op emotioneel, mentaal en spiritueel vlak.

Fysiek

Deze steen wordt aangeraden bij problemen van de hoofdhuid zoals haaruitval, jeuk en roos maar ook bij acne, psoriasis en schimmelinfecties zoals bijvoorbeeld zwemmerseczeem. Hij heft mogelijke blokkades op in het zenuwstelsel en kan ook helpen bij aandoeningen in de hersenen. Hij regelt de hormonenhuishouding via de hypofysen en de thymusklier en werkt ondersteunend voor het immuunsysteem. Stofwisselingsstoornissen in de lever en menstruatiepijnen worden ook geheeld door het gebruiken van deze steen. Hij geeft verlichting bij artrose en reumatische pijnen, zorgt voor een goede doorbloeding van de organen en helpt bij psychosomatische hartklachten. Mensen die lijden aan osteoporose of een ander gebrek aan calcium, zullen baat hebben bij het dragen van een Amazoniet, net als mensen met migraine. Kinderen met de typische kinderziekten zullen beter slapen met een steen onder het hoofdkussen.

Emotioneel

Wie last heeft van moodswings zal de helende kracht van deze steen zeker kunnen gebruiken. Evenals bij traumaverwerking, diep verdriet, aanvallen van hyperventilatie, piekeren en angst om het verlies van controle zoals bedplassen en incontinentie, zal hij ook helpen bij bijvoorbeeld voorjaarsmoeheid en algemene angsten.

Spiritueel

Indien je moeite hebt om in je kracht te gaan staan of, indien je niet uit je slachtofferrol geraakt, kan Amazoniet helpen om er weer bovenop te komen. Hij zorgt ervoor dat je de juiste vitaliteit en inzichten krijgt om er weer volop voor te gaan.

Mentaal

Door een betere doorbloeding in de hersenen, stimuleert de Amazoniet de mogelijkheid om nieuwe dingen aan te leren. Kinderen met ADHD of een andere milde psychische aandoening, zullen ondervinden dat de steen hun klachten doet verminderen en dat ze oplossingsgericht gaan handelen.

Amazoniet Zaksteen Kopen

Onze amazoniet zaksteen vindt zijn oorsprong in het verre Madagaskar. Deze steen zal ervoor zorgen dat je je wilskracht terugvindt en negatieve energie kan loslaten. Door de amazoniet dichtbij te houden zal je snel positieve effecten ondervinden op je huid, je tanden en je stofwisseling.
€8,50

Hoe te gebruiken

Een natuurlijke edelsteen kun je op verschillende manieren gebruiken. Kleine exemplaren draag je aan een kettinkje om de hals of pols. Je kunt hen ook op bepaalde plaatsen van het lichaam leggen, al naar gelang de klacht. Grotere stenen kun je in je zak stoppen zodat je er makkelijk bij kunt. Grote stenen kunnen bijvoorbeeld op de kast geplaatst worden, of een bijzettafeltje, zodat je binnen het bereik van hun straling zit.

Deze steen geeft een uitstekende ondersteuning bij verschillende klachten, zowel op fysiek als mentaal, spiritueel en emotioneel vlak.

Avatar foto

Hey! Ik ben Jozefien, net 51 jaar geworden en de eigenares van Healing Stones. Sinds jong heb ik een grote passie voor het mystieke en spirituele. Zo heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en help ik jullie graag wegwijs in de wondere wereld van edelstenen en mineralen.