mineralen

Apofyliet : de werking en toepassing van deze edelsteen

Edelstenen zijn unieke en bijzonder gesteentes die allemaal over een geheel eigen schoonheid beschikken. Niet alleen zijn edelstenen heel mooi om te zien, er gaan tevens diverse bijzondere krachten mee gepaard. Iedere edelsteen is uniek met haar eigen prachtige uiterlijk en speciale krachten. De edelsteen apofyliet vindt over het algemeen haar oorsprong in vulkanische gesteentes en dan met name in de holle ruimtes daarvan.

In ertsaders en pegmatiet kan je haar ook vinden. Kwarts, calciet, prehniet en zeoniet zijn edelstenen die vaak in dezelfde omgeving als de apofyliet voorkomen. Deze edelsteen heeft veel waardevolle kenmerken en krachten. Ze is sterk in het spirituele gebied, maar ze kan op veel meer vlakken worden ingezet

1 Ruw Stuk Apofyliet

Bekijk
Doordat de apofyliet water vasthoudt, is hij de perfecte geleider van alle energieën. De steen zorgt ervoor dat je negatieve gedachten kan doorbreken en je emoties kan loslaten. Deze steen heeft een mild karakter waardoor hij gebruikt kan worden door iedereen. Hij zal je op voorzichtige wijze een...
€28,95

Het uiterlijk van deze magische edelsteen


De apofyliet is een prachtige steen die echt kan glinsteren. Deze edelsteen is vaak kleurloos, maar toch kunnen er af en toe ook lichte tinten van kleur in voorkomen. Er bestaat tevens een groene variant. Deze variant heeft dan vaak een lichte tint groen, al kan de tint wel verschillen per steen. Wanneer de edelsteen in het groen voorkomt, wordt deze fluorapofyliet genoemd, deze komt echter minder vaak voor. Iedere edelsteen is uniek, daardoor zal je niet snel twee precies dezelfde stenen vinden. Wel kunnen edelstenen bewerkt worden, om ze bijvoorbeeld gladder te maken en zo meer op elkaar gaan lijken. Zo zie je ook meteen hoe erg de edelsteen bewerkt is.

Apofyliet werking


Deze edelsteen heeft de kracht om je weer terug of beter in contact met je innerlijke zelf te brengen. Het kan je helderder laten zien waar je staat in het leven, waar je wilt zijn en draagt bij aan het proces om je beter te aarden. Daarnaast heeft de apofyliet tevens een rustgevende uitwerking en kan het zorgen voor een positiever denkvermogen. Angst en opgekropte emoties worden verminderd en de steen zorgt voor een sterkere connectie met spiritualiteit. Bewaar de steen op een plek die niet te warm is, deze edelsteen kan daar namelijk niet goed tegen. Stel haar dan ook niet bloot aan extreme hitte. Wanneer je haar goed verzorgt, kan ze eeuwenlang meegaan.

Hoe je lichaam erop kan reageren


Apofyliet kan je ademhaling verbeteren en ze kan zelfs allergieën verminderen. Laat de edelsteen op je ogen rusten voor een verfrissende werking, rimpels bij je ogen kunnen er zelfs door afnemen. Op de huid en de slijmvliezen heeft de steen eveneens een positieve uitwerking.

Apofyliet hanger

De edelsteen draagt namelijk bij aan de genezing van ontstoken slijmvliezen en het kan de huid herstellen. Bij astma kan de edelsteen van dienst zijn, omdat het je vrijer laat ademen en vanwege de algehele positieve invloed op het ademhalingssysteem. De edelsteen heeft een positieve invloed op veel belangrijke delen van het lichaam die we dagelijks gebruiken. Doordat ze je beter laat aarden, werkt dat tevens op een positieve manier op het gehele lichaam door.

Hoe je apofyliet aan je leven toevoegt


De edelsteen kan je betrekken in een meditatie door ernaar te kijken, dit heeft een positief effect op je bewustzijn en brengt je gedachtegang tot rust. Je kan de edelsteen op je voorhoofd of bij je oren leggen, om meer inzicht in je leven te krijgen. Voor een gehele reiniging van je lichaam en geest kan ze ideaal zijn om te gebruiken. Om een totale reiniging te bereiken, leg je haar het beste op je sacraal chakra. De fluorapofyliet (de groene variant) kan je inzetten tegen angstgevoelens of andere beklemmende emoties, leg de steen daarvoor op je hartchakra. Dit kan je doen als je gaat liggen, bijvoorbeeld tijdens een meditatie. Je kan een edelsteen bij je dragen aan een ketting of een sleutelhanger en zo de plek bepalen. Bouw het rustig op, een aantal minuten kan in eerste instantie al genoeg zijn. Zo kan je eerst voor jezelf testen hoe de steen bij jou werkt, dit kan namelijk bij iedereen verschillend zijn.

1 Ruw Stuk Apofyliet

Bekijk
€28,95

Eindconclusie over het gebruik en de werking van apofyliet


Overweeg het gebruik van deze edelsteen wanneer je toe bent aan meer spiritualiteit in je leven en een hoger bewustzijn wilt bereiken. Zet je hart ermee open voor positieve energie en leer je ware zelf beter kennen met deze edelsteen. Betrek haar in je meditaties door haar schoonheid te bewonderen en er helemaal in op te gaan. Leg haar op een plek op je lichaam die het nodig heeft of draag haar bij je wanneer een situatie daarom vraagt. Lichaam en geest kunnen allebei gereinigd worden met deze steen. Qua gezondheid kan het de luchtwegen versterken en je slijmvliezen genezen. Allergieën of rimpels nemen af door het gebruik. Door haar zorgvuldig op een koele en veilige plek te bewaren, kan ze eeuwenlang meegaan. Een apofyliet in huis is een ware aanwinst en verrijking voor je leven.

Avatar foto

Hey! Ik ben Jozefien, net 51 jaar geworden en de eigenares van Healing Stones. Sinds jong heb ik een grote passie voor het mystieke en spirituele. Zo heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en help ik jullie graag wegwijs in de wondere wereld van edelstenen en mineralen.