edelstenen

Aquamarijn werking: Krachten en Toepassingen ervan

De aquamarijn is de weerspiegeling van het kristalheldere water en van de rustgevende golfslag van de zee. Het is een kalmerende en relaxerende edelsteen die het hemelse als het ware aan het wateroppervlak brengt. Deze steen haalt het beste in jezelf boven en het is dan ook niet onlogisch dat hij wereldwijd en al eeuwenlang tot de meest geliefede edelstenen behoort.

Perfect voor meditatie, geliefd bij genezers allerhande en een steen die je meeneemt in de nabije en verre toekomst. Deze steen van het hartchakra is een bijzondere edelsteen doe verschillende toepassingen kan hebben. Klaar om met ons een aquamarijne reis te maken?

#1 Beoordeeld
1 zakje staafjes Aquamarijn (10 gram)

Aquamarijn werkt voornamelijk kalmerend en verkoelend. Je zal er ook opgewekter mee in het leven staan en minder snel boosheid ervaren.

€37,95 Bekijk
3 Aquamarijn Trommelstenen

De aquamarijn is een verkoelende steen en dit wordt niet zomaar gezegd! Hij zal ervoor zorgen dat je rustig kan blijven tijdens elk conflict en je je boosheid op een respectvolle manier kan uitdrukken. Deze steen wordt vaak ingezet bij leerkrachten omdat hij helpt bij het overbrengen van een...

€30,95 Bekijk
1 Aquamarijn in Doosje

Aquamarijn werkt voornamelijk kalmerend en verkoelend. Je zal er ook opgewekter mee in het leven staan en minder snel boosheid ervaren.

€4,99 Bekijk

De naam

De naam aquamarijn komt uit het Latijn en bestaat uit de delen aqua en marinus. Dit betekent zoveel als ‘water van de zee’; een verwijzing naar de blauwe kleur van de steen die natuurlijk meteen aan de weidse oceaan doet denken. Volgens de legende is de steen afkomstig van schatkisten bewaakt door zeemeerminnen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat heel wat scheepslui deze steen bij zich dragen om zich van een veilige reis te verzekeren. De edelsteen wordt daarnaast ook als gelukssteen beschouwd voor al wie een reis of een cruise maakt.

Soorten aquamarijnen

Aquamarijnen komen als zovele edelstenen in verschillende soorten en variëteiten voor. Om meteen met de deur in huis te vallen, beginnen we met een soort die als de bekendste en meest waardevolle aquamarijnensoort mag beschouwd worden: de Santa Maria aquamarijn. Deze soort wordt ontgonnen op een plek die haar naam aan deze soort heeft gegeven, namelijk het Braziliaanse Santa Maria de Itabira. Deze steen is de zeldzaamste onder de aquamarijnen en heeft een intense en fascinerende blauwe kleur. Op verschillende andere plekken in Brazilië worden ook nog aquamarijnen ontgonnen. Zo zijn er nog de São Domingos soort, de Santa Teresa aquamarijn, de Boca Rica soort en de Pedra Azul. Elk van de soorten heeft zijn eigen typische kenmerken en variëteiten van blauw. Deze edelsteen heeft trouwens ook de typische kattenoogsoort die je ook bij andere edelstenen terugvindt. Deze is echter uiterst zeldzaam.

De soorten aquamarijn beperken zich echter niet tot Brazilië. Ook in andere delen van de wereld komen nog andere variëteiten voor. Zo zijn er mijnen in Rusland, Amerika, China, Colombia, Madagaskar, Nigeria en Kenia die deze edelstenensoort bovenhalen. De soorten uit China en Colombia zijn over het algemeen iets geler terwijl de recent ontdekte soort in Madagaskar dan weer een prachtige blauwe kleur heeft en niet voor niets de naam Double Blue kreeg toegewezen.

Aquamarijn door de geschiedenis en culturen heen

aquamarijn

Al sinds het Oude Egypte, het indrukwekkende Romeinse Rijk en ja zelfs bij de Oude Grieken kreeg aquamarijn al mystieke krachten en ongekende energieën toegewezen. Krachten die maar met weinig andere edelstenen te vergelijken waren. Legendes maar ook waargebeurde verhalen spreken vol lof over de beschermende kwaliteiten van de steen. Reizigers en zeelui droegen hem bij zich om tijdens hun reizen beschermd te blijven. Maar de edelsteen werd ook gebruikt voor het reinigen van water, het genezen van ziektes en als een soort van amulet voor het brengen van hoop en welvaart.

Op medisch gebied waren de Romeinen er rotsvast van overtuigd dat deze edelsteen zou helpen bij allerhande eetstoornissen en klachten van darmen en buik. Daarnaast werd hij ook gebruikt voor het aanwakkeren van de liefde en had je als bruidegom geen beter cadeau voor je bruid dan het geven van een aquamarijn.

Maar het bleef dus niet bij de Romeinen alleen. Ook Egyptenaren, Hebreeuwen en zelfs Sumeriërs deden een beroep op de uitzonderlijke krachten van deze edelsteen. De aquamarijn was voor hen het symbool van geluk en de eeuwige jeugd. In deze culturen groeide ook een gebruik dat tot de dag van vandaag bestaat. Niet alleen bij aquamarijnen maar ook bij andere edelstenen. Het gaat dan om het plaatsen van de steen in het licht van de volle maan. Niet alleen om hem met hernieuwde energie te herladen maar ook om de geabsorbeerde negatieve energie te laten afvloeien.

3 Aquamarijn Trommelstenen

Bekijk
€30,95

Toepassingen en krachten van een aquamarijn

De aquamarijn wordt vaak in verband gebracht met het keelchakra. In dit opzicht is het de ideale steen voor mensen die bijvoorbeeld een lezing of een toespraak moeten houden. Ook verkopers en leraars hebben baat bij het gebruik van deze edelsteen. Hij gaat de angst om te spreken wegnemen en gaat ervoor zorgen dat er helder en vol overtuiging gecommuniceerd wordt zonder daarbij de eigen waarheden, wijsheid en gevoelens te verdringen. Je wordt jezelf bewuster van al deze zaken wat je dan weer sterker zal maken tijdens het spreken. In nauw verband staat ook de kracht van aquamarijn om het intellectueel redeneren te versterken en versnellen zodat je zeer snel maar toch doordacht op situaties kunt inspelen. Hij gaat ook het doorzettingsvermogen en de wil om zaken te leren versterken.

Aquamarijn helpt ook om mentaal orde op zaken te brengen. Je wordt er rustiger en doordachter van. Hij gaat je beoordelingsvermogen verbeteren en je helpen om zaken beter in te schatten. Op deze manier sta je ook weer sterker als er op een beredeneerde manier moet opgetreden of gesproken worden. Neem deze edelsteen bij de hand als je bijvoorbeeld een klacht aan het schrijven bent, als je bijvoorbeeld naar school moet omdat er klachten zijn over je kind of als er een burenruzie moet opgelost worden. Aquamarijn zal je helpen in het netjes en beredeneerd oplossen van deze zaken en het zal je ook sterker in je eigen schoenen plaatsen.

 

Aquamarijn hanger

Zoals al eerder aangehaald is aquamarijn ook de steen der reizigers. Vooral de groen-blauwe versies beschermen reizigers zowel op zee als in de lucht of op het land. Zeker diegenen die een lange trip voor de boeg hebben. De steen neemt ook de angst voor water weg en is daarom ideaal voor beginnende zwemmers of mensen die leren zwemmen.

Het is tot slot een liefdeskristal dat helpt om mensen met verschillende gedachten of karakters toch in harmonie met elkaar samen te laten leven. Deze edelsteen wordt ook vaak als cadeau gegeven tussen de partners van koppels omdat het toewijding en vertrouwen zou bevorderen.

Op medisch gebied is de aquamarijn bekend om zijn positieve werking op alles wat met de ademhaling te maken heeft. Van de keel, over sinussen tot de longen. Bronchitis, hoesten, hooikoorts en chronische allergieën worden door aquamarijnen verzacht of genezen. Hij kan ook gebruikt worden in de behandeling van zuuroprispingen in de keel en heeft een positieve werking op de tanden.

Aquamarijn helpt bij de genezing van ontstekingsziektes zoals eczeem, psoriasis, rosacea en verschillende huidaandoeningen.

Tot slot kan de steen ook een kalmerende werking hebben bij vermoeide ogen of bij spasmen. In het eerste geval plaats je de edelsteen op de oogleden en in het tweede geval op de solar plexus.

1 Aquamarijn in Doosje

Bekijk
€4,99

De prijs van een aquamarijn

Aquamarijn behoort niet alleen tot de populairste maar ook tot de meest betaalbare edelstenen ter wereld. Deze scherpe prijs in combinatie met de schoonheid en de verschillende positieve eigenschappen maken de edelsteen daardoor een geliefde steen voor ontwerpers allerhande. Bij het bepalen van de prijs van deze stenen komt het vooral op de kleur en het aantal karaat aan. Je mag gerust zeggen dat de prijs dé belangrijkste factor is.

Aquamarijnen kunnen op gebied van kleur variëren; van blauw tot groen. De blauwe stenen, hemelsblauw om precies te zijn, zijn de meest geliefde en hebben ook de hoogste prijs. Voor de groenachtige, blauwe stenen met groene tinten en lichtblauwe of troebele blauwe stenen betaal je veel lagere prijzen.

De kleine aquamarijnen, onder de 5 karaat, schommelen qua prijs tussen de 100 en de 250 euro per karaat. Of de prijs eerder tegen de 100 euro of toch tegen de 250 euro aanleunt, wordt zoals hierboven al aangegeven door de kleur bepaald. Groen-blauwe stenen zijn iets goedkoper terwijl de heldere en diepblauwe kleuren de hoogste prijs dragen. Er komen echter zelden diepblauwe kleine aquamarijnen voor omdat de lichtdoorstroming minder lang is.

Kijken we naar de grotere aquamarijnen dan zitten we meteen met prijzen tussen de 300 en de 600 euro per karaat. Een uitzondering op deze prijzen zijn de eerdergenoemde Santa Maria aquamarijnen die tot de zeldzaamste edelstenen ter wereld behoren. Voor deze edelstenen tel je makkelijk 1000 euro per karaat neer.

Wist je dat

  • Wist je dat aquamarijn de geboortesteen van de maand maart is en dat hij vaak als cadeau gegeven wordt voor een 19de huwelijksverjaardag?
  • Wist je dat deze edelsteen het officiële symbool van de Amerikaanse staat Colorado is?
  • Wist je dat scheepsvaarders in het verleden een aquamarijn bij zich droegen omdat deze hen beschermt tegen zeeziekte en omdat de steen een veilige reis zou verzekeren?
  • Wist je dat er ook een edelsteen met de naam maxime aquamarine bestaat? Deze steen heeft een diepblauwe kleur maar wanneer hij lange tijd aan de zon wordt blootgesteld gaat hij stilletjes aan zijn kleur verliezen en geel-groen worden. Pas dus op welke steen je koopt.
  • Wist je dat de steen door zijn relaxerende werking vaak bij meditaties gebruikt wordt?
  • Wist je dat de grootste aquamarijn ooit gevonden uit Brazilië komt en maar liefst 110 kilogram weegt?
Avatar foto

Hey! Ik ben Jozefien, net 51 jaar geworden en de eigenares van Healing Stones. Sinds jong heb ik een grote passie voor het mystieke en spirituele. Zo heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en help ik jullie graag wegwijs in de wondere wereld van edelstenen en mineralen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *