edelstenen

Aragoniet werking: Voor-en nadelen van deze mineraal

Aragoniet is een mineraal dat meestal groeit in naaldvormige kristallen en een wat grillige vorm heeft. Het kan in verschillende kleuren voorkomen variërend van de zuivere variant helderwit, tot geel en bruingroen. Maar ook roze, rode en oranje tinten komen regelmatig voor. De verschillen in kleur ontstaan doordat er dan een vermenging is met andere elementen. Een vermenging met calciet resulteert bijvoorbeeld in een interessant streepeffect wat maakt dat de steen in die verschijningsvorm geliefd is voor het maken van verschillende decoratieve objecten.

Deze streepvariant wordt overigens ook wel onyxmarmer genoemd, wat echter een misleidende naam is aangezien het in werkelijkheid noch onyx, noch marmer bevat. Een andere, zeldzamere, variant is de zeiringiet. Zeiringietkristallen bevatten koper en zink en variëren in kleur van groenwit tot felblauw.

1 Ruwe Aragoniet

Wanneer je overprikkeld bent, zal deze aragoniet ervoor zorgen dat je weer rust vindt in jezelf. De steen brengt alle energiën weer in balans waardoor er weer een rustige periode aanbreekt. Fysiek heeft de aragoniet een positieve invloed op krampen en ons botstelsel. De steen kan ook helend...
€9,95

Oorsprong

Aragoniet is een mineraal dat bij lage temperaturen en dicht bij het aardoppervlak gevormd wordt. Daarom zijn de vindplaatsen niet in diepe mijnen maar wordt het mineraal vooral gevonden in geisers, grotten, en in warmwaterbronnen. In Europa wordt het vooral aangetroffen in Frankrijk, op Sicilië, in Oostenrijk en Tsjechië en in Aragón in Spanje. Deze laatstgenoemde vindplaats is waar het mineraal zijn naam aan dankt. Aragoniet is vernoemd naar het dorpje Molina de Áragon, de plek waar het is ontdekt.

Een werkelijk spectaculaire vondst vond plaats in 1954 in Slowakije in het plaatsje Ochtiná. Daar werd een volledig aragoniet-grottenstelsel gevonden dat sinds 1972 voor het publiek is opengesteld. Milky Way Hall is daar de grootste trekpleister, een grot waarvan alle wanden bedekt zijn met witte aragonietkristallen die zijn geheel de indruk van een sterrenhemel geven.

Aragoniet wordt niet alleen in Europa aangetroffen maar over de gehele wereld. Op de Bahama-eilanden is het fijne witte aragonietzand zelfs een exportproduct geworden.
Door zijn aantrekkelijke uiterlijk, en doordat het zich makkelijk laat bewerken, is het door de eeuwen heen gebruikt als grondstof voor veel verschillende siervoorwerpen.

Werking van Aragoniet

Aragoniet is een aardende, verwarmende steen die hoort bij het zonnevlechtchakra. Mocht je last hebben van je gewrichten in bijvoorbeeld je knieën, je heupen of je enkels dan kan deze steen je hierbij verlichting bieden omdat het de kapsels en tussenwervels sterker en elastischer kan maken. Ook bij ontstekingen in gewrichten kan deze steen je klachten verminderen.

Een andere eigenschap van deze steen is dat het de doorbloeding ondersteunt en dus een positief effect heeft op bijvoorbeeld witte koude vingers, iets wat een symptoom kan zijn van het syndroom van Reynaud.

Ook bij kinderen is aragoniet in te zetten. Door de harmoniserende werking op de calciumhuishouding kan het kinderen helpen om de groei te normaliseren en het helpt tevens bij groeipijnen.

Hiernaast stimuleert de steen ook nog eens je immuunsysteem en helpt het je van je buik- en maagpijn af als deze klachten worden veroorzaakt door nervositeit.

Aragoniet zorgt ervoor dat jij je spiritueel beter kunt ontwikkelen en om zaken waar je tegenaan loopt in je leven in het juiste perspectief te zien. De steen brengt je aanvaarding van dingen die je niet direct kunt veranderen, en het geduld om geen overhaaste conclusies te trekken en daarnaar te handelen zonder oorzaak en gevolg uit het oog te verliezen. Zo bevordert het een gevoel van geestelijke rust.

Ook emoties als jaloezie of woede raken hun scherpe kanten kwijt wanneer je deze steen gebruikt om weer beter in balans te komen. Deze steen kan je ook ondersteuning bieden bij een burn-out.

Iets waar dit bijzondere mineraal ook bekend om staat is om het bevorderen van de creativiteit. Wanneer je voelt dat je inspiratie opgedroogd is dan kan deze steen je net even dat zetje in je rug geven waardoor je jezelf weer geïnspireerd en geactiveerd voelt.

3 Aragoniet Trommelstenen

Wanneer je overprikkeld bent, zal deze aragoniet ervoor zorgen dat je weer rust vindt in jezelf. De steen brengt alle energiën weer in balans waardoor er weer een rustige periode aanbreekt. Fysiek heeft de aragoniet een positieve invloed op krampen en ons botstelsel. De steen kan ook helend...
€8,95

Hoe te gebruiken

Aragoniet wordt regelmatig gebruikt bij edelsteentherapieën. Tijdens deze therapieën worden edelstenen op energetische punten van je lichaam gelegd zodat er een uitwisseling kan plaatsvinden tussen jou en het mineraal. Wanneer je een steen bij je draagt, bijvoorbeeld in een sieraad, dan zal de edelsteen ook altijd een bepaalde werking hebben. Tevens is het mogelijk de steen bijvoorbeeld in je hand te nemen tijdens meditatiesessies.

Het plaatsen van ornamenten op strategische plekken in je woning, bijvoorbeeld rondom je bed, kan ook een manier zijn om te profiteren van de helende werking van deze edelsteen.

Samenvatting

Aragoniet is in veel verschijningsvormen verkrijgbaar, in prachtig gepolijste objecten die je huis sieren en tegelijkertijd een rustgevende, vrolijk makende werking hebben, maar ook in de vorm van losse stenen en decoratieve sieraden. Op al deze manieren is de edelsteen aanwezig en aan het werk om je spirituele rust en een gevoel van blijheid te brengen.

Avatar foto

Hey! Ik ben Jozefien, net 51 jaar geworden en de eigenares van Healing Stones. Sinds jong heb ik een grote passie voor het mystieke en spirituele. Zo heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en help ik jullie graag wegwijs in de wondere wereld van edelstenen en mineralen.