edelstenen

Azeztuliet werking: wat moet je over deze steen weten

De oorsprong van Azeztuliet


Het mineraal is nog maar relatief kort bekend, het is namelijk pas rond 1970 ontdekt. Deze ontdekking is gedaan in North Carolina, dit is door Naisha Ahsian en Robbert Simons verteld in hun boek met de naam ‘The Book of Stones’. Het mineraal is in deze korte periode erg gegroeid qua populariteit onder crystal masters en edelsteentherapeuten. Steeds meer mineralen worden aangewezen als drager van de zogenoemde azeztuliet-energie.

Ruim dertig jaar na de eerste ontdekking werd het ook gevonden in Vermont. Daarna ging het redelijk vlot en werd het mineraal in verschillende kleuren gevonden op diverse andere plekken. De kleuren zijn ontstaan doordat deze als het ware zijn ingesloten door sporen van andere elementen. Dit zijn onder andere koolstof en sporen van andere mineralen zoals granaat, mica, calciet en rhodochrosiet. Azeztuliet dat is ingesloten met ijzer en rutiel heeft een geelbruine kleur, deze wordt gouden azeztuliet genoemd.

1 Azeztuliet in Doosje

Azeztuliet heeft een hoge vibratie en zorgt voor een snelle groei in je spirituele ontwikkeling. Zodoende kan je een krachtig energetisch schild om je heen bouwen.
€9,95


De naam heeft het te danken aan de ‘Azez’, de wezens van liefde en licht die in wit engelen licht reizen. Hun begeleiding en kennis hebben zij als gift in het mineraal achtergelaten. Op deze wijze kan iedereen die het pad van universele liefde of het pad van licht zoekt, de kennis en kracht kan vinden en toepassen.

Wat is azeztuliet precies?


Het is een vrij zeldzaam mineraal, ook wel een soort bergkristal. In tegenstelling van de bergkristal toont azeztuliet geen prominent zichtbare kristallen. Deze zijn wel te zien, maar daar is een microscoop voor nodig. Het mineraal kan zéér kleine lucht- of waterbelletjes bevatten die zijn ingesloten. Er bestaan glasheldere varianten, maar over het algemeen zijn de stenen melkachtig wit.

De naam azeztuliet is een handelsnaam en hierdoor ook een officieel merk. Verkopers vragen qua prijs meer voor dit mineraal dan voor een bergkristal. Pas wel op: niet alle verkopers bieden mineralen aan die afkomstig zijn van de vindplaatsen die als officieel staan aangeduid. Zorg altijd dat je jezelf hierover goed inleest. Nasma.be is een voorbeeld van een betrouwbare verkoper die dit wél doet!


De edelsteentherapeuten vertellen uit hun ervaring dat het vrouwelijker en zachter aanvoelt dan bergkristallen. De steen heeft ook wel een heel ander type trilling. Het heeft één ontzettend diepe werker en dit komt voort uit ingesloten water, dat minimaal ingesloten zit. De steen is zeer fijn om toe te passen bij het mediteren. In de edelsteentherapie wordt deze gebruikt om (vervelende) oude gedragspatronen te elimineren. Hierdoor kun je weer niet stappen nemen in jouw geestelijke groei. De steen zuivert, reinigt en versterkt zijn omgeving, net als bij een bergkristal.

De werking van azeztuliet


Op verschillende vlakken werkt de kracht van het mineraal op diverse manieren. Op emotioneel, spiritueel, mentaal en fysiek gebied kan de kracht worden toegepast. Hier bij is de werking vrijwel gelijkwaardig aan die van bergkristal.

  • Emotioneel – Je emotionele toestand is ontzettend belangrijk gedurende jouw dagelijkse bezigheden. Negatieve gedachten en destructieve neigingen worden zwaar gereduceerd bij het dragen van het mineraal. Daarnaast zorgt het ervoor dat de emoties tevreden en blij worden versterkt.
  • Spiritueel – Azeztuliet resoneert voornamelijk met kruinchakra, hartchakra, basischakra een voorhoofdchakra, maar sluit ook de overige chakra’s niet uit. Het helpt om de Kundalini energieën volledig vrij te laten.
    Versterk je intuïtie en innerlijke oog door met regelmaat te mediteren en het helpt meteen om met andere dimensies contact te maken.
  • Mentaal – Het mineraal werkt ontzettend troostend en kalmeren, waardoor je ruimte vrij krijgt in je hoofd om goed te kunnen denken. Je kunt samen met de stenen opzoek gaan naar de oorsprong van je fobieën en zodra je deze hebt gevonden ook te doen verdwijnen. Ook worden er diepere inzichten gegeven in jouw persoonlijke motieven en drijfveren, waardoor je inziet dat eigen acties ook bepaalde consequenties hebben.
  • Fysiek – De kracht kan worden toegepast om veel klachten te helen, zoals dof haar, uitval van haar, overvloed aan transpiratie, brokkelige nagels, eczeem, huidkwalen of een slecht gebit. Het mineraal zorgt ervoor dat er op DNA-niveau wordt geregenereerd. Bij een overvloed aan impressies, geeft het dragen van een sieraad met daarin het mineraal verwerkt, veel rust. Hierdoor kunnen bepaalde vormen van hoofdpijn worden voorkomen.

1 Azeztuliet in Doosje

Bekijk
€9,95

Fysische eigenschappen


Azeztuliet kan worden geschaard onder een kwarts. Het bestaat uit pure siliciumdioxide en is een silicaat. De kristallen die in het mineraal zitten verwerkt kun je in de meeste gevallen niet zonder microscoop bekijken. Wel is er recent een steen gevonden, waarbij deze kristallen wel duidelijk zichtbaar waren, dit is uniek.

Ondanks dat het mineraal qua eigenschappen ontzettend veel weg heeft van een bergkristal, maar het uiterlijk heeft een stuk meer weg van een girasol. Dit is een soort opaal met een witte kleur.

Avatar foto

Hey! Ik ben Jozefien, net 51 jaar geworden en de eigenares van Healing Stones. Sinds jong heb ik een grote passie voor het mystieke en spirituele. Zo heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en help ik jullie graag wegwijs in de wondere wereld van edelstenen en mineralen.