edelstenen

De gelukbrengende carneool: De Complete gids

Als er één steen is die bekend staat om zijn gelukbrengende eigenschappen, dan is het wel de carneool. Deze vleeskleurige tot donker bruinrode kwartssteen is al vele eeuwen lang een geliefd element in sieraden en wordt veel gebruikt als beschermsteen. Zelfs Napoleon droeg altijd kwartssteen bij zich en had er zelfs een beschermende spreuk in laten graveren. De Carneool is waarschijnlijk vernoemd naar het Latijnse woord voor vlees, carne. Maar de Carneool wordt ook kornalijn, bloedagaat, sardoliet, vleesagaat of sarder genoemd.

#1 Beoordeeld
Carneool powerbead armband + kaart

Carneool powerbead armband met een displaykaartje. Verbetert de opname van vitamine en mineralen. Werkt goed tegen nachtmerries en tegen darmstoornissen. Helpt tegen diabetes.

€8,95 Bekijk
Carneool Zaksteen Kopen

Deze carneool zaksteen heeft niets dan positieve krachten. Buiten zijn helende kracht op depressies zal deze steen ervoor zorgen dat je je kan afsluiten voor negatieve invloeden van anderen zoals afgunst en boosheid. Fysiek heeft de carneool een positieve werking op de vruchtbaarheid en de...

€7,95 Bekijk
1 zakje Carneool trommelstenen (100 gram)

De carneool trommelstenen hebben niets dan positieve krachten. Buiten hun helende kracht op depressies zullen deze stenen ervoor zorgen dat je je kan afsluiten voor negatieve invloeden van anderen zoals afgunst en boosheid. Fysiek heeft de carneool een positieve werking op de vruchtbaarheid en de...

€4,95 Bekijk
1 Ruwe Carneool in Doosje 25-40mm

Carneeol geeft kracht & energie. Ook zal je meer doorzettingsvermogen bereiken dan je ooit gedacht had van jezelf.

€4,95 Bekijk

Het bloed van Isis


Carneolen werden al voor het begin van onze jaartelling gebruikt. Men gebruikte ze toen al als versiering in sieraden zoals zegelringen en kettingen. De Griekse filosoof Theoprastus noemde de steen in een van zijn geschreven steenboeken al enkele eeuwen voor Christus. Hij noemde hem sarder, omdat de Carneeol geïmporteerd werd vanuit de plaats Sardis in Turkije. Door de eeuwen heen werden carneolen vaker genoemd en dankzij opgravingen weten we dat de stenen vaak als bescherming en geluksbrenger werden gedragen. In het Oude Egypte, waar de steen onder invloed van de zon vaak bloedrood van kleur was, werden carneolen “het bloed van Isis” genoemd. Andere oude volkeren, zoals Mesopotamiërs, Grieken en Romeinen, droegen vaak ringen en hoofdsieraden met deze kwartsstenen erin verwerkt. Ze zouden helpen bij ontstekingen en klachten met betrekking tot de bloedsomloop.

carneool

De Islamieten uit het Midden-Oosten graveerden hun gebeden in carneolen, omdat dit onheil zou afwenden. In Europa kwamen mensen vrij laat in aanraking met carneolen. Het was de Duitse benedictijnse abdis en vertegenwoordiger van de mystiek Hildegard van Binningen, die als eerste de stenen meebracht naar Europa. Daar werd het vooral gebruikt als beschermer tegen alle mogelijke soorten onheil. Carneolen worden vandaag de dag vooral gevonden in vulkanische gebieden, en op plaatsen waar gesteente onder invloed van onder andere het weer is veranderd. Bekende vindplaatsen zijn India, Egypte en Saoedi-Arabië. Maar ook de Verenigde Staten, Brazilië, Rusland en Roemenië zijn belangrijke plaatsen waar de kwartsteen wordt gevonden. Dichter bij huis worden carneolen gevonden in Duitsland.

Unieke kleurschakeringen van carneolen


Carneolen of kornalijnen zijn kwartsstenen die opvallend van kleur zijn. Vooral de verschillende tinten oranje werken positief op de gemoedstoestand van mensen. Dat maakt deze stenen zo populair onder de liefhebbers van stenen. De kleurschakeringen van de kornalijn kunnen variëren van doorzichtig tot ondoorzichtig.

De kleur van iedere steen is uniek, van geel tot donkerbruin en alle kleurvariaties daar tussenin. Vrijwel altijd zitten er meerdere kleurschakeringen in één steen. Wanneer de kornalijn bestaat uit één enkele kleur, dan is dit waarschijnlijk geverfde of verhitte chalcedoon. De steen krijgt zijn kleur door de hoeveelheid ijzer in het mineraal. Hoe roder de kleur, hoe meer ijzersporen in de steen zitten. De Carneeol verkleurt ook onder invloed van de zon. Carneolen of kornalijnen behoren tot de groep chalcedonen, dat op zijn beurt weer behoort tot de kwartssoorten.

Carneool Zaksteen Kopen

Bekijk
€7,95

Voorzichtigheid geboden bij gebruik van carneolen

Dat carneolen ingezet kunnen worden tegen tal van kwalen en ongemakken, is bekend. Toch is bij het dragen van deze steen enige voorzichtigheid op zijn plaats. Mensen met een hoge bloeddruk kunnen beter voor een andere steen kiezen, omdat kornalijn bloeddrukverhogend werk. Ook moeten mensen met diabetes geen al te grote steen kiezen, omdat deze de werking van medicatie zou kunnen verminderen. Verder zijn er geen bijwerkingen bekend, maar bij twijfel raadpleeg je natuurlijk eerst je huisarts.

De oude Grieken en Romeinen wisten het al. Carneolen helpen de bloedsomloop te verbeteren en wondjes te reinigen. Daarnaast werden al in de Oudheid carneolen gedragen om de vruchtbaarheid te bevorderen, een zwangerschap goed te volbrengen en het lichaam na de bevalling sneller te laten herstellen. Huidproblemen, zoals acné en wratten, kunnen baat hebben bij de ontstekingsremmende werking van kornalijn. Carneolen kunnen ook worden ingezet wanneer er klachten zijn van organen in de onderbuik, zoals maag, lever, darmen en nieren. Reuma en andere gewrichtsklachten kunnen verminderen dankzij kornalijn. De Carneeol helpt op bij een betere opname van vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen.

Beschermer en geluksbrenger

Dat carneolen heilzaam kunnen zijn bij een groot aantal lichamelijke klachten, is duidelijk. Maar deze kwartsteen kan ook heel veel betekenen op het geestelijke vlak. Het is natuurlijk niet voor niets dat vele beroemdheden en volkeren uit de Oudheid deze steen gebruikten als beschermer en geluksbrenger. Met behulp van karnolijn kan je eigenwaarde vergroot worden. Hierdoor krijg je meer levensvreugde en leer je beter voor jezelf op te komen.

De karnolijn is vooral ook een positieve steen. Op een milde manier zorgt hij voor kalmte, verdraagzaamheid en doelgerichtheid. Negatieve emoties krijgen geen kans, en als dat toch een keer voorkomt dan zorgen de positieve krachten er voor dat je snel weer energie hebt om vrolijker in het leven te kunnen staan. Acceptatie van dingen die niet te veranderen zijn, flexibiliteit en actief bezig zijn. Met behulp van de carneool kunnen ook deze doelen behaald worden. Tenslotte beschermt deze steen je tegen onheil en brengt het je geluk wanneer je dat het hardst nodig hebt.

Werking van carneolen

Je kunt heel lang profijt hebben van de heilzame werking van carneolen. Het is wel belangrijk om de stenen goed te reinigen en op te laden. De carneool is wat dat betreft gelukkig een heel gemakkelijke steen. Je kan hem eigenlijk op alle bekende manieren ontladen en weer opladen. Een eenvoudige manier is, om hem enkele minuten onder stromend water te leggen. Als het buiten stortregent en je legt hem daar, dan heb je hetzelfde effect. Laat de Carneool even in een bakje water liggen.

Als de luchtbelletjes verdwenen zijn, dan is de steen helemaal ontladen. Een andere manier om de steen te reinigen, is dat je hem tijdens volle maan een nachtje op de vensterbank legt. Tenslotte kunnen carneolen ook worden opgeladen in de zon. Wil je de huidige kleur van je steen behouden, leg hem dan niet in de felle zon. Er zijn dus veel manieren op je carneolen lang mooi en werkzaam te houden. Gebruik in ieder geval geen zeep of schoonmaakmiddel. De Carneool raakt dan al snel beschadigd door het schurende effect. Heb je ook andere stenen en mineralen? Carneolen zijn bij uitstek geschikt om andere edelstenen en mineralen te reinigen en op te laden. De methode is snel en doeltreffend. Leg de andere steen ongeveer 24 uur op de karnolijn en hij is weer als nieuw.

Hey! Ik ben Jozefien, net 51 jaar geworden en de eigenares van Healing Stones. Sinds jong heb ik een grote passie voor het mystieke en spirituele. Zo heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en help ik jullie graag wegwijs in de wondere wereld van edelstenen en mineralen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.