edelstenen

De gezichtsroller: werkt het echt?

De gezichtsroller, een bekend fenomeen in China en Korea sinds de 7e eeuw. Maar hier in het westen nog een stuk minder bekend. Je kunt deze gezichtsroller het beste zien als een massage roller voor het gezicht. Het zou een helende en verzorgende werking hebben waardoor zwellingen en ontstekingen verminderen. Hierdoor krijg je een jonge, strakke en stralende huid.

De meeste goede rollers bestaan voor een groot deel uit kwarts. Kwarts is een mineraal wat veel voorkomt in de aardkorst. Zand en graniet bestaan bijvoorbeeld uit een groot deel kwarts. Ook worden hier mooie edelstenen van gemaakt.


Als je de gezichtsroller voor het eerst ziet, kun je deze vergelijken met klein keukengerei. Niets is minder waar. Op dit moment is de gezichtsroller één van de meest gebruikte tools in de beauty branche. Doordat hij bestaat uit een grote en kleine roller, kun je deze niet alleen voor het hele gezicht en de hals gebruiken, maar ook de ogen. Er zijn vrouwen die de roller ook voor de rest van het lichaam gebruiken om zo de huid van het decolleté en benen gladder en mooier te maken.

Gezichtsroller Roze kwarts

Met deze prachtig en handige gezichstroller met Rozenkwarts krijg je weer een nieuwe en gezond huid. Rozekwarts is DE steen van het hart en de liefde. De Steen werkt goed in op je chakra en helpt je om het hart te openen.
€22,95

Wanneer kun je een gezichtsroller gebruiken?

Als jij de gezondheid van jouw huid wilt verbeteren, zijn er natuurlijk verschillende opties mogelijk. De gezichtsroller is hier één van. Hierdoor zullen de eerste tekenen van veroudering bestreden worden, en zul je er dus jonger en stralender uitzien. In principe kun je de roller iedere dag gebruiken en het verwerken in jouw dagelijks verzorgingsritueel.

Hoe werkt de gezichtsroller?

Onze huid bestaat uit verschillende lagen. Eén laag daarvan is het lymfesysteem. Dit lymfesysteem zorgt ervoor dat de gifstoffen in de huid worden afgevoerd. De roller helpt hierbij.

Voor het gebruik van de roller is het van belang dat de huid goed gereinigd is, en dat je je favoriete olie of serum aanbrengt. Je kunt deze gebruiken voor het gezicht, de ogen en de hals. Met de grote roller rol je vanaf je kin langs je kaaklijn omhoog. Ga langzaam naar boven en rol altijd van binnen naar buiten.

Ook bij de ogen kun je de roller goed gebruiken. De kleine roller wordt gebruikt vanaf de traanbuis in de rolrichting naar het oor. Je mag ook voorzichtig over de oogleden heen rollen tot aan je wenkbrauwen, zodat dit gedeelte ook een heerlijke massage krijgt.

Een leuke tip: leg de roller een kwartiertje in de vriezer voordat je je oogleden gaat rollen. Dit zorgt ervoor dat je sneller van opgezette ogen af bent.

Soorten gezichtsrollers

Er zijn verschillende soorten rollers op de markt. Iedere roller is uniek en heeft een unieke werking op de huid. Wel is het belangrijk de roller te kiezen die bij jouw huidtype past.

De Jade roller’ is de meest eenvoudige roller en heel makkelijk in gebruik. Ook zijn er rollers met micronaalden, hierbij is het resultaat sneller zichtbaar, maar kan erg agressief zijn op de huid waardoor je de huid juist kapot maakt. Een platina of liftende roller is dan misschien beter voor de huid. Deze zorgen voor een goede bloedcirculatie waardoor de huid er jonger uit zal gaan zien. Ook is er een speciale roller tegen rimpels. Deze bezit die kleine naaldjes die zorgen voor een snellere cel vernieuwing en het aanmaken van collageen. Een gezichtsroller van roze kwarts werkt dan weer goed in op je chakra en helpt je hart terug open te zetten!

Jade Roller kopen? De beste jade gezichtsroller - NASMA.be

Met deze prachtige Jade gezichtsroller krijg je weer een mooie en nieuwe huid. Jade beschermt je vooral tegen lichamelijk letsel. Ook helpt het je om negatieve gevoelens los te laten.
€38,95

Wat zijn de voordelen?

Een groot voordeel van de roller is dat deze de bloedsomploop stimuleert. Hierdoor krijgt de huid een mooie en stralende teint. Het verkleinen van de poriën is ook een mooie bijkomstigheid door het gebruik van de roller, wat weer zorgt voor minder puistjes en oneffenheden. Doordat de huid gestimuleerd wordt, zullen de verzorgingsproducten beter intrekken in de huid, wat weer beter resultaat geeft. Door het juiste gebruik van de kleine kant van de roller, voor de huid rondom de ogen, krijg je minder last van donkere kringen zorgt voor een opener blik en een gezonde uitstraling. De huid word door regelmatig rollen ook steviger, wat weer resulteert in minder rimpels en lijntjes.

Wat zijn de nadelen?

De roller klinkt als het perfecte instrument voor een mooie jonge en gezonde huid. Maar helaas zijn er ook wat nadelen. Het kan voorkomen dat de roller de roodheid op de huid juist wat erger maakt. Ook kan het zijn dat er zwelling optreedt. Dit gebeurt als je teveel druk uitoefent op de roller. Let daarom goed op welke roller je aanschaft en hoe je deze moet gebruiken. De rollers die we op deze pagina toonden, zijn beide rollers waarbij je deze nadelen niet hebt. Maar vraag, als je het niet zeker weet welke roller voor jouw geschikt is, altijd even een expert om advies.

Avatar foto

Hey! Ik ben Jozefien, net 51 jaar geworden en de eigenares van Healing Stones. Sinds jong heb ik een grote passie voor het mystieke en spirituele. Zo heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en help ik jullie graag wegwijs in de wondere wereld van edelstenen en mineralen.