edelstenen

Dromenvangers: wat zijn ze en hoe werken ze?

Bij veel kinderen in de kamer zie je een dromenvanger hangen. vaak krijgen ze deze cadeau van een familielid. In de meeste gevallen wordt een dreamcatcher gegeven om de kamer op te vrolijken. Echter kunnen dromenvangers voor meerdere gezondheidsvoordelen zorgen. Wanneer je dit artikel verder leest, zul je beseffen waarom veel indianen gebruik maakte van deze producten.

Geschiedenis en oorsprong

Om je uiteindelijk te vertellen waarom dromenvangers gezondheidsvoordelen opleveren, zal ik jullie eerst meenemen in de geschiedenis. De oorsprong ligt bij de Amerikaanse indianen. De voornamelijke stammen waar de dromenvangers vandaan komen, zijn de Ojibwe en Lakotas. Hierbij gaat het vooral om de Ojibwe Chippewa stam. De Lakota heeft ook zijn eigen ontstaan van de dromenvangers, maar na lang onderzoek is het duidelijk geworden dat de eerste dreamcatcher uit Ojibwe kwam. Vele culturen vonden spinnen vieze beestjes, maar de Ojibwe zagen er bescherming in.

Zo werd er gedacht door de Ojibwe stam dat de volwassen vrouwtjes spinnen bescherming boden. Het ging dan voornamelijk om de bescherming van kinderen en baby’s. Tijdens de groei van de Ojibwe stam, vond de spinnen moeder het moeilijk om degene die verder trokken te blijven beschermen. Dit is de reden waarom de eerste dromenvanger werd gemaakt. Na dit eerste model gingen moeders en grootmoeders dit symbool van bescherming namaken als bescherming voor bijvoorbeeld kinderen die ver weg woonde. Het uiterlijk lijkt daarom dan ook op een groot spinnenweb.

Kenmerken

Ze zijn er in verschillende vormen en maten. Elke dreamcatcher is uniek en heeft eigen uiterlijke kenmerken. Zo zitten er vandaag de dag in de meeste dromenvangers nog veren. Deze zorgen ervoor dat dromen uitkomen. Voorheen werden er ook altijd medicijn zakjes in dromenvangers gehangen. Dit was ter bescherming van de gezondheid. Een ander belangrijk onderdeel van dromenvangers, zijn de stenen.

dromenvanger

De stenen staan voor geestelijke kracht, slapeloosheid bestrijding, genezing, spirituele beleving en lichamelijke kracht. De belangrijke middelen worden verwerkt in het web van de dreamcatcher. Dit web is bevestigd aan een ring. Naast deze middelen werden er vaak ook nog persoonlijke dingen aan dromenvangers toegevoegd. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een melktandje. Wanneer iemand van de stam besloot om verder te trekken, dan verwerkte de moeder van degene die verder trok een aantal belangrijke, persoonlijke goedjes toe aan het web.

Werking

Ze hebben een specifieke werking. Zo zorgt de dreamcatcher ervoor dat goede en onderwijzende dromen in het web van de dreamcatcher worden doorgelaten. Op het moment dat ze de dreamcatcher bereiken dan glijden deze langzaam langs de veren naar beneden. Zo komt de goede droom bij de dromer terecht zonder dat hij of zij wordt gestoord tijdens de slaap. Wanneer er een slechte droom in de buurt van de dromer dreigt te komen, dan wordt deze in het web gevangen. Deze nare droom wordt tot de volgende ochtend in het web vastgehouden.

Op het moment dat de zon opkomt, zal de slechte droom als dauw voor de zon verdwijnen. De dromenvangers werden oorspronkelijk altijd in de slaapruimtes gehangen. Om gezondheidsvoordelen te ervaren, is het van belang dat dromenvangers ook nu in de slaapkamer gehangen worden. De dreamcatcher zal het meest effect geven wanneer hij boven de dromer opgehangen wordt. Daarnaast kan het ook raadzaam zijn om dromenvangers voor het raam te hangen. Dit werkt vooral wanneer jij of je kind erg slecht slaapt.

Gezondheidsvoordelen

Veel mensen zijn bekend met dromenvangers. Echter weet nog niet iedereen dat het ook voor gezondheidsvoordelen kan zorgen, erg zonde! Ze kunnen namelijk door de spirituele werking voor meerdere gezondheidsvoordelen zorgen. Zo zul je merken dat wanneer je een dreamcatcher in de kamer hebt hangen makkelijker in slaap komt. De dag hierna zul je een stuk fitter zijn.

Daarnaast ervaar je alleen leuke dromen, hierdoor sta je fijner op en hoef je niet na te denken over de narigheden die in je droom voorkwamen. Een ander gezondheidsvoordeel is dat wanneer je erg gevoelig bent, het je rust kan geven. Zo zorgen dromenvangers ervoor dat nare gevoelens worden weggenomen. Voor mensen die erg veel last hebben van slapeloosheid, is een dreamcatcher de oplossing. Zo horen we van veel mensen die voorheen erg slecht sliepen dat ze met behulp van dromenvangers een stuk makkelijker in slaap komen.

Verkeerde naamsbekendheid

De dromenvangers zijn in eerste instantie op de Europese markt terecht gekomen om ook Westerse mensen te beschermen tegen nare dromen. Echter is er toen een groep gekomen die de dromenvangers voor andere doeleinden gebruikten. Veel mensen gebruiken/gebruikten dromenvangers vooral voor decoratief gebruik. Dit levert zowel voordelen als nadelen op. Zo weten veel mensen nu wel van het bestaan van dromenvangers af, echter weten ze niet de echte werking ervan. Het is dus van belang dat wanneer je ze wilt hebben, je let op de specifieke werking ervan. Zo zijn er meerdere modellen op de markt waarbij de één aanzienlijk beter werkt dan de andere. Het zou dan ook zonde zijn als je net degene aanschaft die geen gewenste werking heeft.

Waar let je op bij het kopen?

Wanneer je hebt besloten hebt dat je de voordelen van een dreamcatcher wilt ervaren, dan is het van belang dat je de juiste koopt. Je hebt namelijk niks aan een dromenvanger die puur en alleen voor de sier gemaakt is. Het is van belang dat de aanbieder gelooft in de werking ervan en zijn of haar best doet om de beste dreamcatcher te maken. Er zijn dan ook een aantal belangrijke uiterlijke kenmerken die van groot belang zijn bij het uitzoeken van dromenvangers. Wanneer je de gezondheidsvoordelen wilt ervaren, dan is het van belang dat er de juiste steentjes verwerkt zijn in de dreamcatcher.

Daarnaast is het van essentieel belang dat er veren aanwezig zijn op de dromenvangers. Juiste deze veren zorgen er namelijk voor dat de goede dromen bij jou terecht komen. Een ander punt waarna gekeken kan worden, is het web van de dromenvangers. Het web dient er realistisch uit te zien. Er zijn dus een aantal punten waarna je dient te kijken. Het is dan ook van belang dat je dit zorgvuldig doet. Dit omdat je anders weinig gezondheidsvoordelen zult ervaren.

Avatar foto

Hey! Ik ben Jozefien, net 51 jaar geworden en de eigenares van Healing Stones. Sinds jong heb ik een grote passie voor het mystieke en spirituele. Zo heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en help ik jullie graag wegwijs in de wondere wereld van edelstenen en mineralen.

2 reacties

 • Ieke Biswane

  Hallo Jozefien,

  Onze kleindochter Joëly is 5 augustus jarig , ze wordt 11 jaar. Ze wil heel graag een dromenvanger.
  Ze is heel spiritueel en ziet heel veel geesten in huis. We gaan binnenkort hun huis reiniging.

  Kun je ons helpen met een dromenvanger die haar beschermd, met steentjes en veren.

  Met vriendelijke groeten,

  Ieke Biswane
  0629553338

 • Joyce

  Beste ,

  Ik zou een vraag willen stellen over de betekenis van de droomvanger . er gebuerd telkens opnieuw iets met de pluimen van de droomvanger en zou willen weten of dit goed of slecht is ??

  Ik hoop echt dat jullie me kunnen helpen !

  Met vriendelijke groeten

  Joyce

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *