Gua Sha stenen
spiritualiteit,  edelstenen,  mineralen

Hoe gebruik je een Gua Sha massage steen?

De Gua Sha steen, je hebt er vast wel eens van gehoord. Ook niet zo gek van ze zijn inmiddels ook in ons land ontzettend populair. Dit komt omdat een Gua Sha massage steen ervoor zou moeten zorgen je huid jong en glad te houden. Toch kunnen we ons heel goed voorstellen dat je nog allerlei vragen hebt omtrent deze nieuwe trend en of het wel echt werkt. In dit blog gaan we je stap voor stap uitleggen wat een Gua Sha steen is, hoe je deze gebruikt en waar hij nu eigenlijk van gemaakt is.

€17,96
Bekijk
€17,96
Bekijk

Rozenkwarts Guasha SteenHet ontstaan van Gua Sha

Voor we verder ingaan op de vraag wat een Gua Sha steen is, gaan we eerst terug naar de oorsprong van deze steen. Deze Gua Sha steen bestaat eigenlijk al vanaf de 7e eeuw in het verre China.

Nu zal je denken, hoe kan het dat hij dan pas nu zo ontzettend populair wordt? Dat komt omdat beautyproducten steeds meer onder een vergrootglas komen te liggen en je met deze steen geen andere crèmes etc. nodig hebt.

De Gua Sha steen is eigenlijk een minigezichtsmassage steen.

Guasha Massage Schraper Hart Rozenkwarts

Prachtige Guasha-Schraper in rozenkwarts, perfect om gifstoffen uit je lichaam te verdrijven volgens eeuwenoude Chinese methode.
€17,96

Het gebruik van Gua Sha stenen

Heb jij de stap gezet om een Gua Sha steen aan te schaffen of vraag jij je af hoe jij een Gua Sha steen gebruikt? Geen enkel probleem! Om je een eindje op weg te helpen hebben we volledig gedetailleerd voor je beschreven hoe je Gua Sha steen kunt gebruiken.

Stap 1 – maak je gezicht en steen schoon

Wat belangrijk is, voordat je daadwerkelijk begint met het gebruiken van je massage steen, is dat zowel je gezicht als de steen vrij zijn van bacteriën. Bacteriën kunnen er namelijk voor zorgen dat je poriën verstopt raken of je gezicht gaat irriteren, iets wat je natuurlijk wilt voorkomen. Je kunt de Gua Sha massage steen eenvoudige schoonmaken met een make-up remover, reinigingsdoekje of micellair water.

Stap 2 – Breng een serum, crème of olie aan op je gezicht

Wanneer je begint, dan is het goed je gezicht in te smeren met een serum, olie of crème. Gebruik een product die is geschikt voor jouw type huid en je ook zelf lekker vindt ruiken. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld een heerlijke arganolie. Wil je een ontspannende geur, kies dan voor eucalyptus of lavendel.

Stap 3 – Beginnen met masseren

Het is zover, je kunt beginnen met het ‘masseren’, je houdt je Gua Sha massage steen in de hand en bepaald helemaal zelf waar je begint met masseren. Wel kan het per plek verschillen hoe je hem het beste kunt gebruiken, dat is puur op je eigen gevoel wat jezelf fijn vindt. Wel is het belangrijk te weten dat jij je Gua Sha massage steen van binnen naar buiten rolt. Dit is om de afvalstoffen de juiste richting in te wijzen. Je kan ditzelfde effect ook met een jade roller bereiken, maar ikzelf vind dat je meer controle hebt met de Guasha steen.

Stap 4 – Maak je gezicht en massage steen schoon

Je kunt de Gua Sha steen na gebruik eenvoudig schoonmaken met bijvoorbeeld een reinigingsdoekje. Je gezicht kun je vervolgens nogmaals even goed reinigen met micellair water.

Hey! Ik ben Jozefien, net 51 jaar geworden en de eigenares van Healing Stones. Sinds jong heb ik een grote passie voor het mystieke en spirituele. Zo heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en help ik jullie graag wegwijs in de wondere wereld van edelstenen en mineralen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *