edelstenen

Labradoriet werking: krachten en toepassingen

Zit je in een persoonlijke crisis of wil je de connectie met het universum weer aanhalen, dan is een labradoriet jouw edelsteen in positive crime. Als magische hoofdrolspeler in heel wat eeuwenoude legendes en verhalen en volgens de Canadese inheemse bevolking het resultaat van Noorderlicht dat gevangenzit in de rotsachtige Canadese bodem, is het geen wonder dat deze betaalbare edelsteen zo populair is.

Met zijn fascinerende en hypnotiserende iriserende kleur, is deze edelsteen onze magische link met de spirituele wereld; een wereld waarin alles mogelijk is. Terwijl andere stenen ons met beide voeten op de grond houden, moedigt deze edelsteen ons aan om met ons hoofd in de wolken te blijven ronddwalen. Een steen bijzonder genoeg om een uitgebreid artikel aan te wijden. Lees jij mee?

#1 Beoordeeld
3 Labradoriet trommelstenen

De labradoriet is een enorm sterke steen die ervoor zal zorgen dat negatieve energiën afvloeien en plaats maken voor positieve. Hij geeft de kracht om door te zetten en opnieuw in jezelf te vertrouwen. Fysiek werkt deze steen bloeddrukverlagend en heeft hij een positief effect op reuma en...

€28,95 Bekijk
Labradoriet Powerbead Armband + Kaart

Met deze enorm krachtige en mooie Powerbead armband, kan jij eindelijk je lichaam een ontgiftende kuur geven. De Labradoriet powerbead armband zorgt er voor dat je al je chakras kan helen en op orde krijgen.

€8,95 Bekijk
Labradoriet Uit Madagaskar Zaksteen Kopen

Labradoriet Uit Madagaskar Zaksteen

€5,95 Bekijk
1 Labradoriet in Doosje

Labradoriet vergroot je geestelijke kracht en rekbaarheid. Ook helpt het je aura te reinigen.

€4,95 Bekijk

Naam

De naam labradoriet komt van Labrador, een plek in het Canadese Newfoundland waar geologen in de jaren 70 van de 18de eeuw voor het eerst deze edelsteen vonden. Hoewel er twijfels bestaan of ze echt wel de eersten waren aangezien er in de verhalen en legendes van de lokale bewoners zoals de Inuit en de Boethuk ook al verwijzingen naar deze bijzondere stenen opdoken. De legende gaat dat het Noorderlicht ooit gevangen zat in rotsen aan de Canadese kust.

Een moedige strijder nam echter zijn speer bij de hand en wist de rotsen aan stukken te splijten zodat het Noorderlicht kon ontsnappen. Hij slaagde er echter niet om al het Noorderlicht te bevrijden. De rosten die niet werden geraakt bevatten nog steeds het Noorderlicht en zorgen voor de iriserende kleuren van de labradorietstenen.

Labradoriet wordt trouwens ook weleens maansteen genoemd. Toch is er geen consensus over deze naamgeving aangezien er heel wat experten in twijfel trekken of beide edelstenen wel tot dezelfde soort van stenen behoren.

Labradorieten door de geschiedenis en culturen heen

De Inuit-stammen waren waarschijnlijk de eersten die in aanraking kwamen met de edelsteen die pas later als labradoriet bekend kwam te staan. De Inuit-legendes vertelden over het Noorderlicht dat vast kwam te zitten in enkele rotsen aan de kusten van Labrador. Een moedige strijder wist heel wat Aurora Borealis te bevrijden, maar een deel bleef ook zitten en vormde het latere labradoriet. Toch gebruikte de stammen deze naam oorspronkelijk niet. Zij spraken immers over de vuursteen of de vuurrots. Het waren Moravische missionarissen die in 1770 voor het eerst de nu bekende naam voor de edelsteen in de mond namen.

Al gauw na de ontdekking door deze westerse missionarissen werd de edelsteen een bijzonder populair object voor de verwerking in juwelen in Frankrijk en Engeland. De missionarissen gebruikten het immers in hun handel met Groot-Brittannië. Daarnaast werd het ook gebruikt om te graveren.

De labradorieten die ontdekt werden in Finland werden pas in de Tweede Wereldoorlog per toeval ontdekt. Het waren soldaten die bij graafwerken om de Russische tanken te stoppen op de bijzondere steen stootten.

1 Labradoriet in Doosje

Labradoriet vergroot je geestelijke kracht en rekbaarheid. Ook helpt het je aura te reinigen.
€4,95

Soorten labradorieten

labradoriet
Labradoriet

De labradoriet is een zogenaamde feldspar en een feldspar is dan weer een mix van silicium en aluminium, wat we veelvuldig in de aardkorst terugvinden. Toch is er meer nodig om de iriserende kleur van deze edelsteen te verkrijgen. Naast de juiste hoeveelheid silicium en aluminium moet er namelijk ook sodium en calcium in de steen voorkomen om tot een labradoriet te komen.

Andere soorten feldsparren zijn de maansteen, zonnesteen en de amazoniet. De labradoriet wordt ook weleens maansteen genoemd, maar experten trekken in twijfel of deze stenen eigenlijk hetzelfde zijn.

Vele edelstenen hebben ook synthetische versies waardoor het soms moeilijk is om een echte van een valse steen te onderscheiden. Gelukkig is dit bij labradorieten niet het geval. De steen heeft een zeer uniek kleurenpatroon wat zo goed als niet na te bootsen is. De steen wordt trouwens ook amper bewerkt omdat ook dit proces uiterst moeilijk is, terwijl er toch een overvloed aan labradorietstenen is. Het is ook hierdoor dat de stenen zeer betaalbaar zijn.

Binnen de labradorieten kunnen we de volgende soorten onderscheiden:

 • De spectroliet: De naam gegeven aan labradorieten van hoge kwaliteit die uiterst kleurrijk zijn en die enkel uit Finland kunnen komen.
 • De gouden labradoriet: zeldzaam en uniek zijn de juiste termen om deze edelsteen te beschrijven. Het gaat om een edelsteen met een transparant gouden of champagnekleurige kleur.
 • Andesine: Een labradorietsoort die dezelfde eigenschappen heeft dan de bekende labradorieten maar die qua looks toch totaal verschillend is. Ze worden ook weleens rode labradorieten genoemd en dat heeft natuurlijk alles met hun kleur te maken. Deze gaat van oranje tot rood en vaak zijn ze ook transparant.
 • Zonnesteen: Chemisch gezien leunt deze steen zeer dicht bij de labradoriet aan. Toch zien we ook hier geen iriserende kleuren maar tinten gaande van geel over oranje tot rood.
 • Regenboog maansteen: een labradorietvariëteit met een glinsterende of iriserende tint en een blauwe gloed.

Krachten en toepassingen van een labradoriet

De labradoriet staat bekend als de transformatiesteen; een steen die je kracht en doorzettingsvermogen geeft bij belangrijke beslissingen en veranderingen in je leven. Ga je verhuizen naar een nieuwe plek, ga je voor het eerst samenwonen of komt er iemand nieuw op je pad of is er een nieuwe uitdaging in je professionele leven? Allemaal zaken die wat stress en toewijding vereisen… deze edelsteen kan je dan hulp bieden.

Wat betreft toewijding en ook teamwerk, is deze edelsteen de perfecte steen voor ieder die in team moet werken. Ze gaat een positieve energie uitstralen op de werkomgeving en het samenwerken bevorderen. Klanten gaan zich welkom voelen en de algemene prestaties van het bedrijf gaan erop vooruit.

Op emotioneel vlak is dit een uiterst positieve edelsteen die je zal doen waarderen wat je hebt en het enthousiasme zal aanwakkeren.

3 Labradoriet trommelstenen

De labradoriet is een enorm sterke steen die ervoor zal zorgen dat negatieve energiën afvloeien en plaats maken voor positieve. Hij geeft de kracht om door te zetten en opnieuw in jezelf te vertrouwen. Fysiek werkt deze steen bloeddrukverlagend en heeft hij een positief effect op reuma en...
€28,95

Afhankelijk van de kleur heeft de labradoriet zijn positieve effect op bepaalde chakra’s. Over het algemeen kunnen we echter stellen dat vooral de oogchakra beïnvloed wordt. Deze edelsteen kan helpen om een geblokkeerd chakra vrij te maken. Denk hierbij aan mensen die zichzelf of hun leven in vraag stellen of bepaalde beslissingen moeten nemen. De steen kan ook de negatieve gedachten en zelfs nachtmerries omtoveren in magische fictieve beelden, in prachtige ideeën of in beelden van een wondermooie toekomst.

Vele mensen gebruiken deze edelsteen trouwens ook tijdens het mediteren. Ze dragen hem als juweel, plaatsen hem op het lichaam afhankelijk van de chakra die ze willen triggeren of nemen hem gewoon in de handen. Labradoriet is ideaal bij meditatie aangezien de steen ook stress en depressie gaat aanpakken.

Op fysiek vlak tot slot oefent deze edelsteen positieve energie en krachten uit bij problemen met het ademhalingssysteem, het metabolisme, de vertering, PMS, reuma, artritis en hoge bloeddruk.

De prijs van een labradoriet

Wie labradoriet voor de eerste maal ziet wordt meteen overweldigd en verbaasd door de ongelofelijke en unieke schoonheid van deze steen. Ondanks het nog zacht uitgedrukte adembenemende voorkomen wordt deze edelsteen als een betaalbare steen beschouwd. Het feit dat hij overal ter wereld kan gevonden worden en ook uit de bodem gehaald wordt, speelt samen met het feit dat er maar weinig echt bewerkte stenen bestaan, allemaal in het voordeel van de aantrekkelijke prijs van deze stenen. De prijs van deze edelsteen wordt bepaald door de oorsprong, kleur, helderheid, slijpwijze en het karaat.

De origine: De labradorieten van de grootste waarde en dus met de hoogste prijs komen uit Finland, Canada en recent ook Madagaskar. Het gaat hier om stenen die vaak rode en oranje accenten hebben.

De kleur: De donkergekleurde edelstenen met opvallende en intense kleuraccenten worden als zeer zeldzaam en dus ook zeer waardevol beschouwd. Hoe meer felle kleuren buiten de blauwe kleur hoe hoger de prijs. De edelstenen met rode, koperen en oranje kleuraccenten zijn populair en daardoor iets hoger geprijsd.

Labradoriet Uit Madagaskar Zaksteen Kopen

Labradoriet Uit Madagaskar Zaksteen
€5,95

De helderheid: Zo goed als alle labradorieten hebben inclusies. Hoe minder van deze inclusies en hoe meer transparantie hoe hoger de prijs van de edelsteen.

Vorm: Omdat er elke dag heel wat labradorieten worden gemijnd, kan je de onbewerkte versies voor zeer betaalbare prijzen kopen. Wil je toch een steen in de vorm van een vierkant, ronde of andere vorm dan betaal je natuurlijk meer. Vaak worden de stenen bewerkt om ze in juwelen te verwerken.

Karaat: hoe groter de steen en hoe hoger het gewicht, hoe groter het karaat en hoe hoger de prijs. Zo eenvoudig is het.

Door de unieke kleurpatronen is het zo goed als onmogelijk om synthetische labradorieten te maken. Dit heeft het grote voordeel dat je niet het risico loopt om nepstenen te kopen.

Wist je dat

 • Wist je dat labradoriet ook al in enkele meteorieten is gevonden?
 • Wist je dat de meeste waardevolle labradorieten uit Finland komen en de naam spectroliet krijgen. Deze stenen werden tijden Wereldoorlog II in Finland ontdekt en kregen toen ook de naam valkenoog.
 • Wist je dat volgens een Eskimo-legende het Noorderlicht ooit gevangenzat in rotsen? Een deel ervan werd bevrijd door een moedige strijder terwijl een ander deel in de rotsen bleef zitten en vandaag de dag het huidige labradoriet vormt.
 • Wist je dat er zoiets als labradorescentie bestaat? Labradorescentie is een term gebruikt om het unieke optische effect van deze edelsteen aan te duiden. Het optische effect staat bekend als iriserend.
 • Wist je dat stenen van lage kwaliteit ook worden gebruikt in constructiematerialen?
 • Wist je dat labradoriet kan helpen bij slaapproblemen?

Labradoriet Powerbead Armband + Kaart

Met deze enorm krachtige en mooie Powerbead armband, kan jij eindelijk je lichaam een ontgiftende kuur geven. De Labradoriet powerbead armband zorgt er voor dat je al je chakras kan helen en op orde krijgen.
€8,95
Avatar foto

Hey! Ik ben Jozefien, net 51 jaar geworden en de eigenares van Healing Stones. Sinds jong heb ik een grote passie voor het mystieke en spirituele. Zo heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en help ik jullie graag wegwijs in de wondere wereld van edelstenen en mineralen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *