edelstenen

Rozenkwarts werking: De Complete Gids over deze edelsteen

Het lieflijke roze kwarts met zijn roze uitstraling is een steen van het hart; een steen ook die de onvoorwaardelijke liefde symboliseert. De steen draagt een vrouwelijke energie van medeleven, vrede, liefde, zachtheid, comfort en genezing. Geen wonder dat deze steen een prominente plek binnen de Feng Shui bekleedt. De steen heeft immers alles in zich om jou de nodige dosis geluk te brengen. Bij deze kwarts gaat het bovendien niet alleen om liefde ontvangen, maar ook om liefde geven. Zoveel liefde verdient een diepere kijk in het doen en laten van dit bijzondere mineraal.

#1 Beoordeeld
Yoni Massage Set Jade & Rozenkwarts

Deze prachtige Yoni massage set bevat een jade ei en een rozenkwarts yoni stick. Jade ei - Zuivert en beschermt, herstelt cel-vorming en heelt hechtingen, heeft positieve werking op het hormoonstelsel, bevordert vruchtbaarheid. Rozenkwarts stick - Bevordert je inlevingsvermogen, fijngevoeligheid...

€53,99 Bekijk
Guasha Massage Schraper S-Vorm Rozenkwarts

Prachtige Guasha-Schraper in rozenkwarts, perfect om gifstoffen uit je lichaam te verdrijven volgens eeuwenoude Chinese methode.

€17,96 Bekijk
Guasha Massage Schraper Hart-Vinger Rozenkwarts

Prachtige Guasha-Schraper in rozenkwarts, perfect om gifstoffen uit je lichaam te verdrijven volgens eeuwenoude Chinese methode.

€17,96 Bekijk
Guasha Massage Schraper Hart Rozenkwarts

Prachtige Guasha-Schraper in rozenkwarts, perfect om gifstoffen uit je lichaam te verdrijven volgens eeuwenoude Chinese methode.

€17,96 Bekijk
Rozenkwarts: 3 Rozenkwarts Trommelstenen kopen - NASMA.be

Rozenkwarts is DE steen voor liefde en het hart.

€9,95 Bekijk
1 RozenKwarts in Doosje

Rozenkwarts is DE steen van het hart en de liefde. De Steen werkt goed in op je chakra en helpt je om het hart te openen.

€4,95 Bekijk

Naam

Volgens de legende is de steen ontstaan tijdens een ruzie tussen enkele Griekse goden, meer bepaald tussen de God Adonis en zijn Griekse medegod van de oorlog Ares. Aphrodite, in een poging om Adonis ter hulp te snellen, sneed zichzelf aan een wilde roos. Haar bloed viel op een witte kwartssteen die een roze kleur kreeg… onze edelsteen was meteen geboren.

Naast de legende is er natuurlijk ook nog de etymologie en deze brengt ons bij de oorsprong van de naam kwarts. Kwarts is volgens de meeste bronnen namelijk afgeleid van het oude Germaanse woord querkluftertz dat naar witte aderkwarts verwijst. Een andere mogelijke verklaring voor de naam kwarts moeten we in het Oude Griekenland zoeken. De Grieken spraken immers over krustallos (wat ijs betekent) om kwarts aan te duiden aangezien ze dachten dat de steen was ontstaan uit ijs dat nooit gesmolten was. Waar het voorvoegsel ‘rozen’ vandaan komt, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Dit heeft alles met de kleur van deze steen te maken.

Rozenkwarts wordt soms ook Roos kwarts of Hyaline kwarts genoemd, van het Griekse woord ‘hyalos’ wat glas betekent.

Roze kwartsen door de geschiedenis en culturen heen

Als steen der liefde kent deze kwartssoort een lange en liefdevolle geschiedenis. Honderden jaren v.c. al werd deze steen gebruikt om de liefde aan te wakkeren en als symbool van romantiek en intimiteit. Hij werd ook gedragen als talisman en in de oudheid gegeven bij huwelijken en andere verbintenissen tussen geliefden. De Griekse en Romeinse mythologie maken ook vermelding van deze steen als zijnde de steen die liefde en verzoening naar de mensheid moet brengen. Het waren de desbetreffeden goden van de liefde Amor en Eros die de steen op onze planeet dropten.

rozenkwarts
Ruwe roze kwarts

Naast een teken van liefde geloofde men in de Romeinse en Griekse oudheid ook dat deze steen de steen der eeuwige jeugd was. Zo kregen doden binnen deze culturen een masker van roze kwarts mee om het verrimpelen van de huid tegen te gaan.

Tot slot bekleedt de steen ook een prominente plek binnen de Oosterse culturen. In Tibet wordt de steen nog steeds vereerd en omwille van de talrijke positieve eigenschappen en krachten is het tot op de dag van vandaag ook een van de favoriete bewerkingsmaterialen in China.

Roze Kwarts Zaksteen Kopen

Bekijk
€7,95

Hoe werkt rozenkwarts?

Allereerst benadrukken we nogmaals de belangrijke rol die roze kwarts speelt binnen het verhaal van liefde en romantiek. Geef je geliefde een juweel met dit gesteente in verwerkt, steek een foto van jezelf en je geliefde in een doosje van roze kwarts of plaats de steen ergens in huis waar liefde een belangrijke rol speelt. Dit gesteente zal helpen in het bewaren van de liefde maar ook in het creëren van een band van vertrouwen, harmonie en onvoorwaardelijke liefde. De steen gaat trouwens nog een stapje verder en stimuleert ook je seksuele verbeelding… het is een krachtig afrodisiacum dat je liefdesleven de nodige passie en sensualiteit kan geven.

Roze kwarts wordt ook gezien als een zogenaamd moederkristal. Geen wonder dat vrouwen deze steen regelmatig op hun buik plaatsen tijdens de zwangerschap of hem meenemen tijdens hun bevalling. Ook de dagen na de bevalling zorgt de invloed van deze steen voor een sterkere band tussen moeder en kind en zal het kind ook worden geholpen mocht hij of zij problemen hebben met de voeding. De steen gaat in dit moederverband ook de vruchtbaarheid stimuleren en seksuele aandoeningen verlichten.

Roze kwarts is een vaak gebruikte steen bij slaapproblemen bij zowel volwassenen als kinderen. Bij het plaatsen van de steen onder je kussen of op je nachtkastje is de kans op mooie dromen een stuk groter. Nachtmerries en negatieve gedachten krijgen minder kans. Wist je trouwens dat de steen kinderen ook helpt om minder angst in het donker te hebben?

Tot slot bezit de steen ook een kalmerende werking waardoor deze ideaal is in de behandeling van trauma’s of crisissen zoals een mid-life crisis of tijdens het rouwproces.

Door de nauwe band met het hart zal het je niet verbazen dat roze kwarts een positieve invloed op het hartchakra uitoefent. De steen gaat dan ook je yin-yang energie balanceren en voor de nodige harmonie in je leven zorgen.

De steen is op lichamelijk vlak een grote hulp bij het verzachten van brandwonden en blaren. Hierbij wrijf je best met een gepolijste steen over de wonde. De steen kan ook helpen bij het verminderen van littekens en andere huidoneffenheden zoals acne en rimpels. De sterke invloed op het hartchakra maakt dat de steen ook een positieve invloed heeft op de werking van het hart net zoals de steen een positieve invloed heeft op de nieren en de longen.

1 RozenKwarts in Doosje

Bekijk
€4,95

Soorten rozenkwartsen

Roze kwarts komt in allerhande kleuren en vormen voor. Deze kleurverschillen zijn te wijten aan bepaalde stoffen zoals mangaan, titanium en ijzer die meer of minder in het gesteente voorkomen. Hierdoor krijg je dus alle mogelijke tinten van roos gaande van bijna wit roos over meer perzikkleur tot diep roze stenen. Het zijn deze laatste soort van stenen die over het algemeen het zeldzaamst en het meest waardevol zijn. Houdt er wel rekening mee dat deze stenen gevoelig zijn voor hitte en dat regelmatige blootstelling aan bijvoorbeeld de zon ervoor kan zorgen dat de kleur gaat vervagen en dat er zelfs grijze of zwarte vlekken gaan opduiken. Het is bovendien ook de zachtste soort onder de kwarts en daardoor gevoelig voor barsten en afbrokkelingen.

Roze kwarts hartjes

 

Binnen de roze kwarts zijn er niet veel onderliggende soorten te onderscheiden. Deze steen is immers al zelf een soort binnen de kwartsgroep. Soms wordt er echter verwezen naar de plaats waar ze gevonden worden om een onderscheid te maken. Zo is er bijvoorbeeld het Angelandia-kwarts uit het gelijknamige dorpje in Brazilië. Het gaat om een steen met een relatief zuiver voorkomen, wat eerder zeldzaam is binnen de roze kwartsen. Een andere bekende soort is de Antsirabe-kwarts. Deze stenen gaan over het algemeen voor het meeste geld over de toonbank en worden ontgonnen in Madagaskar. Een laatste soort die we kort zouden willen aanhalen, zijn de roze kwartsen met een zogenaamd asterisme. Een asterisme betekent dat op het oppervlak van de steen een ster van ingesloten dumortierietnaalden aanwezig is.

Andere plekken waar roze kwarts wordt ontgonnen zijn Amerika, Canada, Afghanistan, Duitsland, Engeland, India, Zuid-Afrika en Japan. De talrijke vindplaatsen maken al meteen duidelijk dat de steen op zich niet echt zeldzaam is en dit heeft ook een positief effect op de prijs.

De prijs

Je zult misschien wel weten dat kwarts over het algemeen tot de goedkoopste stenen op de markt behoort. De vindplaatsen zijn zeer divers en vooral heel talrijk. Bovendien vind je wel in ieder werelddeel verschillende plekken waar kwarts wordt ontgonnen of kan gevonden worden. Roze kwarts is binnen deze groep van kwartsen een van de meer zeldzame kleuren. Maar zelfs dan blijft deze steen betrekkelijk goedkoop. Je zult op het Internet verschillende plekken vinden waar je voor enkele euro’s roze kwartsen op de kop kunt tikken. Zijn ze verwerkt in juwelen dan zal de prijs natuurlijk iets hoger oplopen aangezien je dan ook voor het juweel moet betalen.

Hoeveel je precies voor roze kwarts moet betalen, is afhankelijk van de kleur en de helderheid van de steen. Omdat er ook vaak heel grote stenen worden gevonden, wordt er bij het bepalen van de prijs niet zoveel aandacht aan het aantal karaat besteed. De prijs per karaat blijft ongeveer stabiel, ongeacht of het nu om kleine of erg grote stenen gaat.

De hoogste prijs betaal je voor roze kwartsen die naar het paars-roos neigen en die ook een zekere helderheid of zelfs transparantie hebben. De meeste van deze stenen hebben immers een eerder melkachtig voorkomen en zijn vaak lichtroze van kleur. Hoe sterker en dieper de roze kleur wordt hoe meer geld je zult moeten betalen. Bij de grotere stenen zien we vaker deze intensere variëteiten van roos tot purper opduiken.

Wist je dat

  • Wist je dat roze kwarts bij de Egyptenaren en Romeinen zo populair was dat er zelfs maskers in dit gesteente in hun graftombes zijn gevonden? Van de stenen maskers werd gedacht dat ze rimpels en andere oneffenheden bij de drager zouden verwijderen.
  • Wist je dat het meeste aantal objecten in dit gesteente binnen Feng Shui te vinden zijn? Feng Shui is een zeer oude filosofie die leert hoe de omgeving je geluk gaat beïnvloeden. Het dragen van objecten in dit gesteente zijn hierbinnen een zeer belangrijk aspect.
  • Wist je dat deze steen zeer krachtig is, maar dat hij toch weinig moet herladen worden? De steen behoudt zijn energie namelijk zeer lang. Wil je hem toch herladen dan kan stromend water de steen reinigen en maanlicht de steen herladen.
  • Wist je dat de steen vaak als cadeau bij een 5de huwelijksverjaardag wordt gegeven?
  • Wist je dat deze steen het officiële staatsmineraal is van de Amerikaanse staat South Dakota?
  • Wist je dat roze kwartsen tot op de dag van vandaag in Australië door zogenaamde bush doctors worden gebruikt in enkele van hun medicijnen?
Avatar foto

Hey! Ik ben Jozefien, net 51 jaar geworden en de eigenares van Healing Stones. Sinds jong heb ik een grote passie voor het mystieke en spirituele. Zo heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en help ik jullie graag wegwijs in de wondere wereld van edelstenen en mineralen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *