edelstenen

Seleniet werking : de gids tot deze helende edelsteen

Seleniet is een erg krachtige en liefdevolle edelsteen. Hij komt voor in verschillende kleuren, maar de witte kleur is het meest geliefd. In de doorschijnende vorm wordt hij vaak Mariale genoemd. De naam van deze edelsteen is afkomstig van de naam Selene, wat de naam is van de Griekse maangodin. Selene betekent ‘de Lichtende’. De Seleniet heeft een positieve energie kan je daarom helpen op lichamelijk, emotioneel, psychisch en spiritueel vlak. Hieronder ontdek je wat deze edelsteen voor je kan betekenen!

Seleniet Zaksteen Kopen

Bekijk
De seleniet zaksteen is een krachtige steen om de ruimte te zuiveren van negatieve energie. Hij zal ervoor zorgen dat de ruimte weer rijn en veilig aanvoelt. Door meerdere stenen te verspreiden bij je thuis zal je zorgen voor een serene omgeving. De seleniet zal er voor zorgen dat een dipje zo...
€7,95

Geschiedenis van Seleniet

Deze edelsteen is eigenlijk een soort gips. In het oude Egypte werd het vooral gebruikt als bouwmateriaal, maar ook kommetjes, flessen en vazen konden uit dit gips gemaakt worden. In de Middeleeuwen werd het in heldere vorm ook gebruikt als vensterglas. Het was in Duitsland dat selenietkristallen voor het eerst gebruikt werden om hun helende kracht. Duitsers gebruikten het voornamelijk als doopamulet. Daarna werd het in gemalen vorm toegepast in geneesmiddelen voor vrouwelijke organen en als kralen aan een armband of ketting tegen huidziektes.

Lichamelijke werking

Dit kristal heeft een positieve werking op je gezondheid. Het wordt vooral gebruikt bij problemen met hormonen en de vruchtbaarheid. Maar het heeft nog tal van andere voordelen voor je gezondheid.

Positief effect op de hersenen

De Seleniet heeft een goede invloed op de werking van het vegetatieve zenuwstelsel en de hersenen en het verstand.

Vruchtbaarheid

Wil je graag een kindje, maar heb je problemen met vruchtbaarheid? Dan kan deze edelsteen helpen om je droom eindelijk waar te maken. Ook tijdens de zwangerschap kan deze edelsteen helpen, omdat het helpt tegen hormoonschommelingen, oedeemvorming en voorweeën.

Helpt bij gewichtsproblemen

Het perfecte gewicht bereiken is niet voor iedereen even eenvoudig. Heel wat mensen sukkelen met hun gewicht. Als dit ook bij jou het geval is, dan kan je Selenieten gebruiken. Hij helpt je overgewicht te bestrijden dat veroorzaakt werd door spijsverteringsstoornissen.

Helpt bij kanker

Hoewel het bij een ziekte zoals kanker erg belangrijk is dat je de nodige medicatie inneemt, is het een goed idee om deze edelsteen als aanvulling op je behandeling te gebruiken. Hij helpt de groei van tumoren stoppen.

Emotionele en psychische werking

De Seleniet is niet alleen op lichamelijk vlak erg krachtig, maar ook op emotioneel en psychisch vlak. Hij helpt bij het herstellen van trauma’s en zorgt ervoor dat je rustiger wordt.

Helpt bij depressiviteit

Dit is een vrolijk kristal met een positieve energie. Deze krachtige, positieve energie wordt bij gebruik aan jou doorgegeven. Daarnaast houdt hij je ook emotioneel in balans. Hierdoor zal je minder negatief denken, waardoor je een depressie kan vermijden.

Helpt tegen stress

Als het je allemaal eventjes teveel wordt en je de laatste tijd vaak te maken hebt met stress, dan kan deze edelsteen je helpen om weer rustig te worden.

Jong van geest

Deze edelsteen houdt je jong van geest. Hij laat je het kind in jezelf opnieuw ontdekken, waardoor je meer van het leven kan genieten.

Spirituele werking

Ook op spiritueel gebied heeft deze mooie edelsteen je heel wat te bieden. De gele variant helpt het openen van je zonnevlechtchakra en de witte variant helpt bij het openen van je kruin- en hartchakra. Maar er is meer:

Contact met engelen

Mensen die zich vaak bezig houden met spiritualiteit weten dat deze edelsteen vaak in verband wordt gebracht met engelen. De Seleniet kan je gebruiken als je graag hulp wilt krijgen van hen. Het volstaat om dit kristal in de ruimte te plaatsen en de engel aan te roepen om contact te maken.

Versterkt je spirituele gaven

Als je graag spiritueler wilt worden, dan is het goed om deze edelsteen te hebben. Hij versterkt je spirituele gaven en maakt je intuïtiever. Daarom is hij ook goed om te gebruiken tijdens meditatie.

1 Seleniet ijsbergje

Seleniet helpt bij hyperactiviteit en gespannenheid, ook zal het je helpen minder snel geprikkeld te zijn.
€8,06

Gebruik

Seleniet kan je gebruiken zoals de andere kristallen, aan een hangertje of als knuffelsteen. Als je dit kristal vasthoudt dan zal het helpen om spanningen uit je lichaam te laten verdwijnen. Zet een bol van dit kristal in je kamer om de groei van tumoren te stoppen. Als je hem in je tas draagt, dan werkt hij het best tegen overgewicht. Daarnaast bestaan er ook selenietlampen die goed werken tegen stress en oververmoeidheid en die je helpen om beter te slapen. Je kan hem dan het best op je nachtkastje plaatsen.

Reinigen en opladen

Als je de Seleniet wilt reinigen, dan is het belangrijk dat je weet dat je hem niet onder water mag houden. Je kan hem het best ontladen met behulp van de amethist. Voor hem op te laden gebruik je het best maanlicht. Hij werkt namelijk goed op de krachtige energie van de maan. De Seleniet is niet voor niets vernoemd naar de Griekse maangodin Selene.

Sterrenbeeld

De sterrenbeelden die het best passen bij dit kristal zijn:

  • Stier
  • Vissen

Chakra’s

Dit kristal werkt het best in op het kruinchakra, maar heeft ook een positieve invloed op het hartchakra. Als je kiest voor de gele variant, dan zal hij vooral het zonnevlechtchakra kunnen deblokkeren.

Herkomst

Landen waar je hem vaak terugvindt zijn:

  • Rusland
  • Duitsland
  • Frankrijk
  • Mexico
  • Griekenland
  • Polen
  • Oostenrijk
  • Engeland

Seleniet Zaksteen Kopen

De seleniet zaksteen is een krachtige steen om de ruimte te zuiveren van negatieve energie. Hij zal ervoor zorgen dat de ruimte weer rijn en veilig aanvoelt. Door meerdere stenen te verspreiden bij je thuis zal je zorgen voor een serene omgeving. De seleniet zal er voor zorgen dat een dipje zo...
€7,95

Conclusie

Selenieten zijn de ideale edelstenen om te hebben. Deze edelsteen heeft een sterke helende energie waardoor het negatieve energieën van je vandaan houdt en positieve energieën aantrekt. Als je problemen hebt met je hormonen, gewicht of vruchtbaarheid zal deze edelsteen je zeker kunnen helpen. Daarnaast zal hij je psychisch welzijn bevorderen en je emotioneel in balans houden, waardoor je gelukkiger in het leven zal staan.

Als je spiritueel wilt groeien, dan kan je de Seleniet gebruiken om je intuïtie te verhogen en je spirituele kanalen open te zetten. Daarnaast kan de edelsteen je ook helpen om contact te maken met engelen. Al bij al is de Seleniet er zeker eentje dat niet uit je collectie mag ontbreken!

Avatar foto

Hey! Ik ben Jozefien, net 51 jaar geworden en de eigenares van Healing Stones. Sinds jong heb ik een grote passie voor het mystieke en spirituele. Zo heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en help ik jullie graag wegwijs in de wondere wereld van edelstenen en mineralen.

2 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *