edelstenen

Tijgeroog werking: De Krachten en Toepassingen ervan besproken

It’s the eye of the tiger, it’s the thrill of the fight… tijgeroog werd als naam niet alleen maar aan deze bijzondere edelsteen gegeven omwille van het chatoyance-effect, maar ook omwille van de ‘tijgerlijke’ krachten die eraan verbonden zijn. Wegnemer van angst, beschermer ten top en energie in overvloed… je zou bijna denken dat je een stukje tijger in je bezit hebt.

What’s in a name is op deze steen zeker van toepassing. De steen zou immers niet de naam tijgeroog dragen als de steen ook niet het uitzicht van een tijgeroog zou hebben. De naam hebben we te danken aan het chatoyance-effect dat in de steen opduikt. Kenners van de Franse taal ontdekken in chatoyance al meteen de twee Franse woorden ‘chat’ (kat) en ‘oeil’ (oog). Wanneer het licht op de juiste manier op de steen valt, zie je dankzij de vezelstructuur of de inclusies in de steen dan ook een sterke gelijkenis met een kattenoog of in dit geval een tijgeroog.

#1 Beoordeeld
Yoni Massage Set - Tijgeroog & Blauwe Kwarts

Deze yoni massage set bestaat uit een tijgeroog yoni-ei en een blauwe kwarts yoni-stick. De tijgeroog steen heeft al belangrijkste kenmerk dat hij je zal beschermen en zelfbewuster maken. De blauwe kwarts zal geestelijke verlichting bieden en je inspireren tot nieuwe ideeën. Het yoni-ei wordt...

€59,99 Bekijk
Pendel-Tijgeroog-Druppelvorm

Mooie pendel van Tijgeroog in druppelvorm. Ideaal voor de startende en gevorderde pendelaar.

€8,95 Bekijk
Synthetische Glazen Tijgeroog Zaksteen Kopen

De tijgeroog zaksteen (synthetisch) wordt vaak ingezet bij het studeren omdat hij ervoor zorgt dat je meer inzicht krijgt en je je beter kan focussen. Met deze steen op zak zal je informatie sneller kunnen verwerken en doelgerichter te werk kunnen gaan. Fysiek heeft de steen een positieve invloed...

€7,95 Bekijk
3 Tijgeroog trommelstenen

Tijgeroog is een beschermende steen die de aandacht naar het grotere geheel trekt. Heeft een positieve werking bij verkoudheden en op geslachtsorganen.

€6,95 Bekijk
Tijgeroog Zaksteen Kopen

De tijgeroog zaksteen wordt vaak ingezet bij het studeren omdat hij ervoor zorgt dat je meer inzicht krijgt en je je beter kan focussen. Met deze steen op zak zal je informatie sneller kunnen verwerken en doelgerichter te werk kunnen gaan. Fysiek heeft de steen een positieve invloed op de...

€4,95 Bekijk
1 Tijgeroog in Doosje 25-40mm

Tijgeroog is een beschermende steen die de aandacht naar het grotere geheel trekt. Heeft een positieve werking bij verkoudheden en op geslachtsorganen.

€4,95 Bekijk

Tijgeroog door de geschiedenis en culturen heen

Tijgeroog staat bekend als een van de oudste talismannen die de mens ooit heeft gebruikt. In verschillende culturen zowel vandaag als in het verleden werd de steen beschouwd als een soort van alziend en alwetend oog. De drager kreeg de kracht om alles en iedereen te zien, al was het door gesloten deuren en muren heen. Bij de Egyptenaren was het daarnaast de beschermende kracht die een belangrijke rol speelde. Zo veronderstelden de oude Egyptenaren dat de steen haar beschermende krachten uit zowel de zon (met als ondersteunende God; de God van de zon Ra) als uit de aarde (met als ondersteunende God: de god van de aarde Geb).

In de Oosterse mythologie werd de steen dan weer in verband gebracht met de magische krachten van de tijger. De steen kreeg de krachten van de tijger toegeëigend en dat had natuurlijk alles te maken met het chatoyance effect (het oog van de tijger) van de steen. In de Oosterse mythologie staat de tijger voor kracht, integriteit en het juiste gebruik van macht. Romeinse soldaten tot slot droegen de steen bij zich tijdens gevechten om zich te beschermen tegen de vijand en om ze moed te geven.

Soorten tijgeroog

Er bestaan heel wat soorten tijgeroog die allemaal hun eigen karakteristieken, eigenschappen en krachten hebben. We geven je een kort overzicht van de belangrijkste soorten.


Gouden tijgeroog: deze steen wordt gekenmerkt door warme bruine kleuren zoals chocoladebruin waarbij het chatoyance-effect gevormd wordt door een glanzende gele kleur. Net zoals andere geelkleurige stenen heeft deze soort een sterk effect op het zonnevlechtchakra en gaat het vertrouwen, moed, emotionele balans en je denkvermogen bevorderen.

Haviksoog of ook wel valkenoog of blauwe tijgeroog genoemd, is een combinatie van bruine, zwarte en blauwachtige tonen. Een opvallende weerspiegeling in de steen veroorzaakt het typische chatoyance-effect. Gebruik deze steen als je het derde oogchakra wilt beïnvloeden. Ideaal om te gebruiken bij oogaandoeningen, hoofdpijn in alle vormen zoals bijvoorbeeld door migraine. Je wordt je door deze steen ook bewuster van je omgeving.

Rode tijgeroog is ondanks de naam eigenlijk een bruine variant van de steen. De Marra Mamba tijgeroog uit het westen van Australië valt hier ook onder. De bruin-rode kleur van de steen is er gekomen door verhitting in de ondergrond of door menselijke tussenkomst. Heb je passie en energie nodig om aan een taak, een project of een relatie te beginnen dan is dit je steen.

Tijgerijzer: Een unieke combinatie van zwarte hematiet, rode jaspis en gouden tijgeroog. Ter bevordering van de balans tussen het zonnevlechtchakra en het wortelchakra.

Tijgeroog matrix: Een soort die typische lijnen en patronen heeft. De soort bestaat naast tijgeroogsteen uit delen van donkergrijze of zwart hematiet of gele limoniet.

Tijgeroog Zaksteen Kopen

Bekijk
€4,95

Hoe werkt het tijgeroog

Van tijgeroog wordt gezegd dat het een zeer krachtige beschermende steen is en dat hij een sterke en dynamische energie uitstraalt. Een energie die heel veel voordelen voor de drager van de steen met zich meebrengt. We overlopen graag enkele van de belangrijkste krachten en toepassingen van deze steen.

Als beschermende steen is tijgeroog zo onder meer zeer effectief als hij op het derde chakra of ook wel navelchakra of zonnevlechtchakra genoemd, wordt neergelegd. Hij gaat in dit geval bronchiale aandoeningen zoals een acute bronchitis bestrijden en voorkomen. Nauw aansluitend bij deze bronchiale aandoeningen blijkt de steen ook effectief te zijn in de bestrijding en verbetering van de symptomen van onder meer astma, hoofdpijn en migraine. Er wordt eventuele patiënten die lijden aan deze aandoeningen aangeraden om de steen bij zich te dragen.

Tijgeroog piramide

Op lichamelijk vlak zou de steen ook zeer doeltreffend zijn bij alles wat met het voorplantingssysteem van zowel mannen als vrouwen te maken heeft. In dit geval gaat de drager attenter zijn en gaat hij meer gefocust zijn op het bevredigen van zijn verlangens en die van de partner.

Tot slot is de steen ook nuttig voor het genezen van wonden, het behandelen van kneuzingen, bij problemen met de dikke darm en de maag en bij problemen met het spijsverteringssysteem.

Tijgeroog is naast een beschermende steen ook een geluksteen die je helpt om alles financieel in orde te krijgen. Ideaal voor mensen die voor de eerste maal een onderneming opstarten, maar ook voor ondernemers in het algemeen die zoeken naar een stabiel inkomen. Hierbij helpt het dat deze steen je de kracht geeft om out of the box te denken en met nieuwe, creatieve en innovatieve ideeën op de proppen te komen. De angst om iets nieuws te starten of te bedenken gaat weggenomen worden en je zult ook met meer zelfvertrouwen aan de slag gaan. Dit kan tijdens een examen zijn, maar ook tijdens een publiek optreden of als je bijvoorbeeld je ideeën moet uiteenzetten op een vergadering.

Volledig in de lijn van onze vorige paragraaf wordt deze steen bovendien gebruikt voor het sneller denken en het oplossen van eventuele conflicten. Doordat je besef gaat krijgen van de impact van je eigen acties of ideeën, ga je ook geen angst meer hebben om de verkeerde beslissing te nemen. Je gaat alles beter op een rij kunnen zetten, je gaat oog krijgen en hebben voor detail en je gaat jezelf dankzij deze steen beschermen tegen de negatieve energie van anderen.

De kracht om je energieniveau een boost te geven en je emotionele stabiliteit te verbeteren, zal je ook helpen bij veranderingen in je leven of bij het onderhouden van bijvoorbeeld een gezonde levensstijl. Overmatig eten, drinken, roken, drugs,… de kans dat je aan dergelijke ongezonde zaken verslaafd raakt, is dankzij het dragen van tijgeroog een stuk kleiner.

Tot slot gaat de steen streven naar harmonie en balans. Perfect om bijvoorbeeld te gebruiken in een relatie of tijdens familiale ontmoetingen waarbij weleens discussies durven optreden. De steen gaat streven naar een harmonie tussen mensen ongeacht hun leeftijd, origine, religie, geslacht,…

Tijgeroog wordt vaak gedragen als een soort van talisman door mensen die mediteren. De steen gaat vooral een positieve invloed uitoefenen op het eerste, het tweede en het derde chakra.

De prijs van een tijgeroog

Als je het aantal vindplaatsen ter wereld optelt, zou je kunnen stellen dat tijgeroog over het algemeen een eerder zeldzame steen is. Toch blijven de prijzen van deze steen zeer betaalbaar. De waarde van de steen blijft relatief laag omdat enkele van de vindplaatsen zoals in Zuid-Afrika en Thailand zeer grote voorraden hebben. Je kunt stellen dat je over het algemeen enkele euro’s per karaat voor tijgeroog zult moeten betalen. Er zijn heel wat stenen van enkele tientallen karaat te koop dus dan kan je al gauw zelf de optelsom maken.

De steen is zo populair omdat hij ook veelvuldig bewerkt wordt om onder meer juwelen te decoreren. In dit geval kan de prijs natuurlijk hoger oplopen omdat je ook de prijs van de bewerking en van het juweel zult moeten betallen.

Er zijn bovendien altijd uitzonderingen op de regel dat je voor een tijgeroog een paar euro per karaat moet betalen. Zo kunnen uitzonderlijke varianten van deze steen soms voor duizenden euro’s over de toonbank gaan. Het gaat dan meestal om varianten die in zeer dure juwelen zijn verwerkt of varianten met uitzonderlijk mooie inclusies of extreem veel karaat.

3 Tijgeroog trommelstenen

Bekijk
€6,95

Wist je dat

  • Wist je dat tijgeroog de planetaire steen van het sterrenbeeld tweelingis en dat de steen ook wordt gebruikt om als cadeau te geven tijdens een 9de huwelijksverjaardag?
  • Wist je dat deze steen in 3 kleuren voorkomt? Er wordt namelijk een onderscheid gemaakt tussen een rode, een blauwe en een gele variant.
  • Wist je dat Romeinse soldaten deze steen meenamen tijdens hun gevechten? In de Romeinse tijd werd namelijk gedacht dat deze steen hen zou beschermen tijdens de gevechten en er werd ook gezegd dat deze steen een allesziener was.
  • Wist je dat deze steen ook bijzonder populair is binnen het Feng Shui? Deze steen staat binnen Feng Shui bekend als een zuiverende en beschermende steen.
  • Wist je dat deze steen ook individuen beschermt en dan vooral mensen die een lange reis ondernemen?
  • Wist je dat de zonnevlecht het chakra is waarop tijgeroog het meeste positieve invloed uitoefent?
Avatar foto

Hey! Ik ben Jozefien, net 51 jaar geworden en de eigenares van Healing Stones. Sinds jong heb ik een grote passie voor het mystieke en spirituele. Zo heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en help ik jullie graag wegwijs in de wondere wereld van edelstenen en mineralen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.