mineralen

Zoutlamp werking: de oorsprong en de krachten besproken

De zoutlamp is de laatste jaren immens populair geworden. De lamp is niet alleen een prachtige toevoeging aan je interieur, maar heeft ook een zuiverende werking en andere voordelen voor de gezondheid en spiritualiteit. In deze tekst lees alles je over de oorsprong, de krachten, de toepassingen en de gebruikswijze van de lamp.

Zoutsteen lamp Piramide Kopen

Bekijk
Zoutsteen lamp in piramidevorm van ca. 13 cm hoog. Wordt geleverd op een houten voet met kabel en lampje 15 watt. Let op; Bij levering kan de zoutsteen alsook de hele lamp vochtig zijn, dit is normaal, dit verdampt zodra u de lamp een tijdje laat branden.
€38,66

De oorsprong


Zoutlampen worden, zoals de naam al doet verwachten, gemaakt van zout. Het zout waar de lampen van gemaakt worden is echter niet zomaar zout. Het zout van de meeste, en de beste, lampen komt uit de Himalaya. Himalayalampen zijn oranje, roze of zwart van kleur. Het zout waar de lamp van gemaakt wordt is al vele miljoenen jaren oud, waardoor het vrij is van alle verontreinigingen die de mens ooit veroorzaakt heeft. Het Himalayazout komt oorspronkelijk uit de oceaan en wordt hierom ook wel ancient sea salt genoemd. De échte Himalaya lampen komen vanuit de westkant van het Himalaya gebergte, nog specifieker de Punjab regio in Pakistan. De stukken worden daar direct uit de bergen gehakt, waarna ze in de juiste vorm worden gemaakt en er een lamp of kaars in kan.

Het Himalaya zout bevat naast zijn hoofdbestandsdeel natrium chloride ook de stoffen magnesium, zink en kalium. Deze stoffen zorgen voor de opvallende kleur van het zout. Er bestaan naast Himalayalampen ook zoutlampen die gemaakt zijn van zout uit de Dode Zee. Deze zijn minder veelvoorkomend. Het zout waar deze lampen van gemaakt zijn komt vanzelfsprekend uit de Dode Zee en is wit van kleur. Ze hebben dezelfde werking als lampen die gemaakt zijn van Himalaya zout, maar stralen niet hetzelfde gekleurde, sfeervolle licht uit als Himalaya zoutlampen. Hierom zijn ze wat minder populair. Zoutlampen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren, vormen en formaten.

Werking van de zoutlamp

Zoutlampen bieden veel voordelen, zowel op het vlak van gezondheid als spiritualiteit. Het is wetenschappelijk bewezen dat zout de lucht reinigt. Dit komt omdat zout het vocht uit de lucht aantrekt en zo alle bacteriën, schimmels, pollen en stof uit de lucht als een magneet aantrekt. Deze deeltjes verdwijnen zo uit de lucht en blijven op de zoutlamp zitten. Het wordt dan ook aangeraden de lamp een paar keer per week af te nemen met een doekje. Doordat de deeltjes bij gebruik uit de lucht worden gehaald, hebben zoutlampen vaak een zeer positief effect op mensen met allergieën en astma. Daarnaast geeft het zout negatieven ionen af, die een positieve werking hebben op de lucht in je omgeving.

Alle elektronische apparaten om ons heen stralen namelijk positieve ionen uit. Hoe meer positieve ionen er in de lucht zitten, hoe meer gezondheidsklachten toenemen. Deze positieve ionen worden uitgebalanceerd door de lamp. Hierdoor keert het evenwicht in een kamer terug. De negatieve ionen uit het zout zorgen bovendien voor een hogere concentratie zuurstof in het bloed, wat bevorderend werkt voor de organen, de stofwisseling en de spijsvertering. Ook menen veel gebruikers van de lamp verbetering te zien in hun huidproblemen, verkoudheidsklachten, hoofdpijn en ademhalingsziektes. Ook de sfeer die een zoutlamp creëert kan erg positief werken. Het licht van een zoutlamp is wat gedempt en heeft een mooie, zachte kleur.

Dit is een goede afwisseling met het harde, veelal witte en blauwe licht waar wij tegenwoordig zoveel aan bloot worden gesteld. Het sfeervolle licht van een zoutlamp is goed voor de ogen en de algemene welgesteldheid. Een zoutlamp zorgt dus voor een gebalanceerde, gezuiverde omgeving en is bevorderlijk voor een aantal functies van het lichaam en de geest.

Hoe gebruik je de zoutlamp?

Het gebruik van een zoutlamp is erg gemakkelijk. Je hoeft hem eigenlijk alleen maar in een kamer neer te zetten en hem te laten branden. De rest van het werk wordt door de lamp zelf gedaan. Voor het beste effect zet je een zoutlamp neer in iedere kamer waar je regelmatig bent en brand je ze vaak. Als dit niet haalbaar is, is het het beste om er een neer te zetten in de kamer waar je het vaakst bent.

Denk bijvoorbeeld aan de woonkamer, slaapkamer, werkkamer of zelfs op kantoor. Er zijn zoutlampen met een lamp erin, maar ook lampen waar je zelf een kaarsje in kunt doen. Allebei geven ongeveer hetzelfde effect, het is dus aan jou zelf de keuze waar je voorkeur naar uitgaat.

Zoutsteen Lamp 4-6 kilo

Bekijk
€31,95

Samenvattend is er dus een goede reden waarom zoutlampen zo populair zijn. Het gekleurde Himalayazout of witte Dode Zeezout waarvan ze worden gemaakt is miljoenen jaren oud en is dus compleet vrij van verontreiniging door de mens. De lamp reinigt de lucht en straalt negatieve ionen uit, wat zorgt voor een gezuiverde en gebalanceerde omgeving.

Dit heeft een positief effect op de gezondheid en de spiritualiteit. En het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de lamp ergens neerzetten en branden, de rest van het werk doet de lamp helemaal zelf.

Avatar foto

Hey! Ik ben Jozefien, net 51 jaar geworden en de eigenares van Healing Stones. Sinds jong heb ik een grote passie voor het mystieke en spirituele. Zo heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en help ik jullie graag wegwijs in de wondere wereld van edelstenen en mineralen.