edelstenen

Zwarte toermalijn werking: de bescherming tegen negatieve energieën!

De zwarte toermalijn heeft net zoals elke edelsteen een erg krachtige energie. Deze edelsteen staat ook bekend onder de naam ‘schörl’ en is voornamelijk bekend om zijn beschermende en reinigende werking, maar hij heeft nog veel meer te bieden!

3 trommelstenen Zwarte Toermalijn

Bekijk
Toermalijn heeft een zeer sterke reinigende en beschermende werking. Deze prachtige zwarte toermalijn wordt ook wel Schörl genoemd.
€5,95

Lichamelijke werking

De zwarte toermalijn is een krachtige edelsteen die een positieve invloed heeft op je lichaam. Door deze edelsteen te gebruiken kunnen allerlei lichaamsklachten vermeden en aangepakt worden. Hij maakt je lichamelijk sterker en helpt met het verwijderen van negatieve en schadelijke invloeden.

Immuunsysteem

De zwarte toermalijn heeft voornamelijk een gunstig effect op je immuunsysteem. Hij voert negatieve energieën af voordat ze je ziek maken. Hierdoor zal jij je lichamelijk sterker voelen. Als je al ziek bent, dan kan de zwarte toermalijn helpen om de negatieve energieën uit je lichaam te verwijderen. Ook kan hij pijn helpen verlichten.

Beschermt tegen straling

We worden steeds meer aan stralingen onderworpen. Hoewel je niet meteen ziek zal worden van stralingen, kunnen ze na lange tijd een negatief effect hebben op je gezondheid. Je kan de toermalijn gebruiken om je lichaam tegen elektromagnetische stralingen te beschermen.

Spirituele werking van de zwarte toermalijn

De toermalijn heeft ook een positieve invloed op je spiritueel welzijn. Hij beschermt je voornamelijk tegen negatieve energieën van buitenaf. Daarnaast zijn er nog enkele andere positieve effecten.

Aarden

Als je graag spiritueel wilt groeien, dan is het belangrijk dat je je goed kan aarden. Dit is nodig om een goede balans te kunnen bewaren en niet te veel met je hoofd in de wolken te zweven. De toermalijn houdt je met je beide voeten op de grond wanneer dat nodig is.

Chakra’s in balans

Hoewel deze toermalijn vooral inwerkt op het basischakra, heeft het een positieve werking op al je chakra’s. Daarom is het een goed kristal om te gebruiken tijdens een chakra-healing. De zwarte toermalijn helpt je chakra’s openen en laat de energie in je lichaam weer vrij stromen. Hierdoor worden bepaalde psychische, emotionele en lichamelijke klachten meteen aangepakt.

zwarte toermalijn

Beschermt tegen negatieve energieën

Alles bestaat uit energie. In een wereld vol met energieën is het zeker niet abnormaal dat je negatieve energie oppikt. Soms wordt deze energie naar je toegezonden. Dat kan via zwarte magie, maar ook onbewust wanneer iemand kwaad op je is. Deze negatieve energieën stapelen zich op en kunnen zorgen voor blokkades, waardoor jij psychische, fysieke en spirituele klachten ervaart. De toermalijn helpt je te beschermen tegen deze negativiteit.

Psychische en emotionele werking

Dit kristal heeft jou ook veel te bieden op psychisch en emotioneel vlak. Zo zal hij je negatieve gevoelens omzetten in positieve en zal hij ervoor zorgen dat je sterker in je schoenen staat.

Stress en angsten

Iedereen heeft weleens een moeilijke periode waarin hij extra gespannen rondloopt. Als jij ook het gevoel hebt dat het je allemaal te veel wordt, dan kan je de toermalijn gebruiken om je van je stress te verlossen. Dit kristal helpt niet alleen tegen stress, maar ook tegen andere negatieve emoties zoals woede, angsten, laag zelfvertrouwen, enzovoort.

Compassie en liefde voor jezelf

Dit kristal is zo krachtig in het bestrijden van negatieve energieën dat het je zal leren om compassie en liefde voor jezelf te hebben. Je leert losstaan van je negatieve gedachten, waardoor je kan zien wie jij écht bent. Hierdoor sta je sterker in het leven!

Rationeel denkvermogen

De ene persoon denkt rationeler dan de andere. En hoewel je jezelf absoluut niet moet veranderen, kan het soms wel helpen om dingen vanuit een ander perspectief te zien. De toermalijn helpt je om meer inzichten te krijgen, doordat hij je eventjes terug met je beiden voeten op de grond zet en je rationeel denkvermogen vergroot.

Land van herkomst

Deze mooie zwarte edelsteen wordt voornamelijk teruggevonden in volgende landen:

  • Brazilië
  • Afghanistan
  • Frankrijk
  • Zweden
  • VS

Gebruik

Als je de beschermende en positieve kracht van de toermalijn wilt gebruiken, dan zijn er verschillende manieren waarop je dit kan doen. Zo kan je hem dicht bij je dragen. Dit gaat het makkelijkst als je kiest voor een kettinkje, armband of knuffelsteen. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om de beschermende kracht volledig in je op te nemen door hem in water te plaatsen en dit water vervolgens te drinken.

Bij sommige edelstenen mag je dit niet doen, maar bij de toermalijn kan het geen kwaad. Integendeel zelfs: het kan je zo nog beter helpen tegen stress, burn-out en andere klachten. Edelstenen worden overigens ook vaak gebruikt bij meditatie. Omdat deze zwarte toermalijn mooi op elk chakra inwerkt, is hij daar ideaal voor. Het enigste waar je op moet letten bij gebruik van deze edelsteen, is dat je hem niet tegen elektromagnetische straling gebruikt om hem dan vervolgens op je lichaam te leggen tijdens een meditatiesessie.

Reinigen en opladen

Als je wilt blijven genieten van de positieve kracht van dit kristal, dan is het belangrijk om hem te ontladen en opnieuw op te laden. Hoe doe je dat? Zwarte toermalijnen kan je het best om de twee weken reinigen en opnieuw opladen. Je kan de toermalijn eerst ontladen door hem een dag of 3 in een bak met zand te legen. Daarna spoel je hem af en laad je hem op door hem in het zon- of maanlicht te leggen. Er is nog een andere manier: leg de toermalijn 24 uur in de regen, zo is hij meteen ontladen en opgeladen.

Chakra

Elke edelsteen heeft een speciale werking op één of meerdere chakra’s. Bij de toermalijn is dit voornamelijk het basischakra, maar eigenlijk heeft hij een positieve invloed op alle chakra’s.

Sterrenbeeld

Elke edelsteen wordt in verband gebracht met bepaalde sterrenbeelden. Voor de toermalijn zijn dit de volgende:

  • Weegschaal
  • Schorpioen
  • Steenbok
  • Kreeft

Conclusie

Zwarte toermalijnen zijn geweldige edelstenen om te hebben. Deze zwarte toermalijn beschermt je tegen negatieve invloeden van buitenaf en zorgt er zo voor dat je terug de schoonheid in jezelf ziet. Hierdoor sta je sterker in je schoenen en kan je terug de wereld aan. De zwarte toermalijn maakt je niet alleen psychisch veel sterker, maar ook lichamelijk. Het beschermt je lichaam tegen schadelijke stralingen en verlicht pijn. Spiritueel helpt het je om je chakra’s te deblokkeren en om soms weer terug te keren naar de realiteit. Het is al bij al een bijzondere edelsteen die je helpt groeien als mens!

Avatar foto

Hey! Ik ben Jozefien, net 51 jaar geworden en de eigenares van Healing Stones. Sinds jong heb ik een grote passie voor het mystieke en spirituele. Zo heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en help ik jullie graag wegwijs in de wondere wereld van edelstenen en mineralen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.