pendel
edelstenen

De Pendel: Alles wat je er over moet weten

Het voorspellen van zaken en hulp zoeken bij het kiezen van het beste levenspad, zijn geen nieuwe begrippen maar ze maken een integraal onderdeel uit van vele culturen. Of het nu tarotkaarten, eeuwenoude runen of handlezen is, een van de eenvoudigste manieren om te helpen in het maken van je keuzes is nog altijd ouwe getrouwe pendel.

Wat is een pendel?

Wel, een pendel is eigenlijk niet meer dan een lang touwtje of een ketting waaraan een klein gewicht wordt bevestigd. Zolang dit gewicht er maar voor kan zorgen dat de ketting of het touwtje een zwevende beweging van links naar rechts kan maken. Het gewicht zelf kan op zich eender wat zijn. Vele mensen kiezen voor een bepaald soort steen, een kristal, een edelsteen of een stukje hout of metaal. Het hangt er een beetje van af wat je doel is en waar je jezelf mee verbonden voelt. Vooral dat laatste is van groot belang aangezien jij de pendel kiest, maar de pendel ook jou. Kristallen pendels of pendels met edelstenen genieten bij vele mensen de voorkeur. Niet alleen omdat ze er mooi uitzien, maar ook omwille van de natuurlijke energie die deze stenen bezitten en omwille van de uitzonderlijke vibraties die kristallen en edelstenen de wereld insturen.

Hoe de juiste pendel kiezen?

pendel
pendel

Je vraagt je waarschijnlijk af welke pendel je nu precies moet kiezen? Er bestaat geen eenduidig antwoord op aangezien je zelf moet voelen welke pendel het beste bij jou past. Heb je bij een bepaalde ketting het juiste gevoel dan is dat waarschijnlijk ‘the match made in heaven’ voor jou. Het moet gewoon goed aanvoelen. Vaak voelen mensen bij het kiezen al een soort van aantrekkingskracht en de energie die het kristal of de edelsteen uitstraalt. Terzelfdertijd kan het ook zijn dat je een eerder negatief gevoel of een negatieve energie voelt. Is dit het geval dan laat je ze beter links liggen.

Bij het kiezen spelen kleuren wel vaak een belangrijke rol. Soms trekken mensen automatisch naar een bepaalde kleur van pendel en dikwijls heeft dit ook onbewust te maken met de energie waar ze naar op zoek zijn. Zo zie je een voorkeur voor rode of roze pendels wanneer er beslissing met betrekking tot vriendschap, liefde, passie en andere hart gerelateerde zaken moeten gemaakt worden. Is die vriendschap wel het vertrouwen waard? Is een relatie aangaan met die persoon de juiste stap? Rode kristallen en edelstenen stralen ook een aantrekkingskracht en energie uit als het op moed aankomt. Als je dit een van de zaken is waar je bepaalde vragen of twijfels over hebt, dan is het niet meer dan logisch dat je gaat voor een pendel die deze aspecten en gevoelens gaat versterken en een plaats kan geven.

Zit je met vragen over het maken van een beslissing of over veiligheid en zelfs angst, dan kan een zwart kristal of een zwarte edelsteen meer jouw ding zijn. Zwarte stenen beschikken namelijk over een energie van bescherming. Zou je die nieuwe baan aannemen of niet? Is het wel veilig als ik volgende maand voor twee maanden naar het buitenland trek?

Sommige mensen kiezen voor een enkele pendel waarmee ze een nauwe band, bijna een vriendschapsband, hebben opgebouwd om al hun vragen te beantwoorden terwijl anderen dan weer een beter gevoel hebben bij het gebruiken van verschillende pendels afhankelijk van welke vragen waarmee ze kampen. Het belangrijkste is nogmaals dat je de energie tussen de pendel en jezelf voelt… en we hebben het dan over een positieve energie die al op voorhand een band van vertrouwen en aantrekkingskracht vormt.

Ik koop mijn spirituele artikelen steeds bij de winkel Nasma

Bezoek Nasma

Waarom een pendel gebruiken?

Er zijn verscheidene redenen waarom je zou kunnen overwegen om een pendel te gebruiken. Ja, het is waar… een pendel kan je enkel een ja-nee antwoord geven, maar dan nog. Zo wordt hij gebruikt om verlichting in jezelf te zoeken alsook je onderbewustzijn te raadplegen. Je kunt ermee communiceren met geesten en andere hogere machten en ze om hulp vragen in het kiezen van de juiste levensweg of je kunt ze vragen om toekomstige vragen te beantwoorden. Pendels kunnen daarnaast ook gebruikt worden om mysterieuze aandoeningen en ziektes vast te stellen en zelfs genezingen aan te reiken.  Tot slot zou je ook niet de eerste zijn die pendels gebruikt om bepaalde zaken op te sporen; denk hierbij aan water, goud, edelstenen en andere waardevolle zaken.

Voor al deze zaken worden al eeuwenlang pendels gebruikt. In Europa gebruiken dokters en wetenschappers al geruime tijd pendels om zwakkere gebieden in het lichaam vast te stellen. En voor de echografie in het leven werd geroepen, kon men dankzij een pendel zelfs het geslacht van een ongeboren kind vaststellen. Nog enkel andere historische gebruiken verwijzen onder meer naar kolonel Kenneth Merrylees tijden Wereldoorlog II en mijnwerkers in Zuid-Afrika. De beroemde kolonel gebruikte de slinger om begraven bommen en mijnen te ontdekken terwijl mijnwerkers tot op de dag van vandaag gebruik maken van de slingers om de locatie van waardevolle mineralen in de ondergrond te bepalen.

Werking pendel

Een vraag die we vaak te horen krijgen, is de vraag ‘hoe werkt een pendel nu eigenlijk?’. Het is uiteindelijk toch maar een slinger met een voorwerp aan. Op dat vlak heb je inderdaad helemaal gelijk. Tijd om de werking van deze bijzondere slinger daarom uit de doeken te doen. Een pendel gaat een beroep doen op je onderbewustzijn. Als je het object op de juiste manier gebruikt en vasthoudt, daarom baart oefening kunst, gaat het reageren op kleine reacties van de zenuwen in je vingers. Deze letterlijke zenuwtrekjes worden veroorzaakt door je onderbewustzijn als een reactie op de vragen die je stelt. Vanuit je onderbewustzijn gaat dus een stroom van energie naar je vingertoppen en deze vingertoppen sturen dit dan weer door naar de slinger waar de pendel aan vasthangt. Deze stroom van energie veroorzaakt op haar beurt de beweging van de pendel.

Hoe werkt een pendel?

Dus we willen meteen de mythe uit de wereld helpen dat de beweging wordt veroorzaakt door een of andere geheime kracht of een of andere geest die in de ruimte ronddwaalt. De beweging is een gevolg van je eigen geest en onderbewustzijn; een deel van je lichaam waar je normaal gezien niet zo makkelijk mee communiceert. De magie in deze ontstaat echter als je leert om de signalen van je onderbewustzijn op de juiste manier te kanaliseren. Je zult merken dat dit na verloop van tijd steeds beter gaat. En van zodra deze communicatie lukt, zal je merken dat ons onderbewustzijn heel wat dingen te vertellen heeft die ons bewustzijn niet kan vatten en niet kan communiceren. Het helpt je om deze communicatie verstaanbaar te maken.

Hoe de pendel gebruiken?

Om een pendel op gepaste wijze te gebruiken, moet je er een band mee opbouwen en moet je hem leren begrijpen. Neem plaats op een rustig plekje en plaats de elleboog van je arm op de tafel. Houd de slinger nu tussen je duim en wijsvinger, net hard genoeg zodat hij niet valt. Zorg ervoor dat hij de vrijheid heeft om te bewegen. Laat hem bewegen tot hij weer stil hangt, ontspan volledig en stel dan enkele vragen waar je zelf al het antwoord op weet. Ben ik levend? Ben ik een mens? En ga zo maar door. Op deze manier leer je de ‘ja’ van de pendel kennen. Je zoekt hierbij naar een consistente beweging voor het antwoord ‘ja’. Bij sommige mensen duurt dit een paar uur, bij anderen een paar dagen. Lukt dit, doe dan hetzelfde voor het antwoord ‘nee’. Neem alle tijd die je nodig hebt. Dit is een zeer belangrijke fase in het gebruik van je pendel.

Dan is het moment aangebroken om beide antwoorden in 1 sessie te combineren. Maak weer gebruik van vragen waarop je het antwoord al weet. Lukt dit …dan ben je klaar voor de vragen waarop je het antwoord nog niet hebt gevonden.

Wist je dat

  • Wist je dat het op zich geen rol speelt van welk materiaal je pendel zelf gemaakt is? Het gaat namelijk vooral om de persoonlijke band die je met de slinger hebt. Sommige kristallen en edelstenen hebben natuurlijk wel een grotere invloed op of een groter energetisch veld met betrekking tot bepaalde gevoelens of chakra’s.
  • Wist je dat je een pendel na ieder gebruik best even bedankt voor het werk dat hij heeft uitgevoerd?
  • Wist je dat je een slinger van iemand anders niet zomaar mag gebruiken? Voor je hem zelf in gebruik neemt, moet je ervoor zorgen dat alle energie van de vorige eigenaar verwijderd is.
  • Wist je dat iedereen een pendel kan leren gebruiken? Hoe meer je oefent, hoe beter de resultaten. Je hoeft hiervoor geen beroep te doen op een medium maar wel energie uit je eigen gevoelens en onderbewustzijn te halen.
  • Wist je dat het belangrijk is om eerst een band te schappen met je pendel en hem pas dan ook echt te gaan gebruiken? Draag hem rond je nek, leg hem onder je kussen, neem hem mee als je ergens naartoe gaat,…

Ik koop steeds bij de spirituele winkel Nasma

Bezoek Nasma

Avatar foto

Hey! Ik ben Jozefien, net 51 jaar geworden en de eigenares van Healing Stones. Sinds jong heb ik een grote passie voor het mystieke en spirituele. Zo heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en help ik jullie graag wegwijs in de wondere wereld van edelstenen en mineralen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *