tarot
spiritualiteit

Orakelkaarten: de Complete gids voor beginners

Beginners die worden geïntimideerd door de woestheid van tarotkaarten, waarzeggerij en alle dingen die ‘occult’ zijn, kunnen door middel van orakelkaarten ontdekken dat het schudden van kaarten niet een eng, esoterisch iets hoeft te zijn dat bedoeld is voor een uitverkorenen. Of je nu een beginneling bent met je eerste pak kaarten, iemand die nieuwsgierig is naar kaarten en niet weet waar hij moet beginnen, of een oude gebruiker wiens relatie met de kaarten een beetje opgeknapt moet worden, deze eenvoudige how-to’s kan je inwijding (of reis terug) in de praktische en magische wereld van het orakel net iets gemakkelijker maken.

Aartsengel Gabriël Orakelkaarten

Bekijk
Deze prachtige Orakelkaarten van Aartsengel Gabriël kan je gebruiken om antwoorden te vinden op grote en kleine levensvragen.
€32,95

 

Wat zijn orakelkaarten en tarotkaarten?

Voor de doeleinden van dit bericht definieer ik een orakel als elke methode van “waarzeggerij”. Als je teruggaat naar de mythologie, voorspelden orakels de toekomst en deden dat op een heel vage, allegorische manier. Daarom zijn orakelkaarten en tarotkaarten stukjes papier die worden gebruikt om iets uit te zoeken, om vragen te beantwoorden en om inzicht of kennis te krijgen. Het raamwerk waar men zich aan vasthoud is er een dat waarzeggerij vervangt door prognoses. Weet je hoe bedrijven haalbaarheidsonderzoeken uitvoeren voordat ze een product lanceren, of hoe ingenieurs locatieonderzoeken en geodetische onderzoeken uitvoeren om erachter te komen hoe ze het beste de fundering van een gebouw kunnen ontwerpen?

Dat is waarzeggerij voor mij. Je gebruikt de kaarten om te onderzoeken wat er aan de hand is, zodat je verstandige en weloverwogen voorspellingen kunt doen, die vooral belangrijk zijn bij het nemen van beslissingen, het begrijpen van jezelf en – net als bij orakels – iets uitzoeken, vragen beantwoorden en inzicht of kennis opdoen. Dus, twee en twee samenvoegen: orakelkaarten en tarotkaarten zijn stukjes papier met illustraties en zinnen erop om je te helpen inzicht te verwerven om met meer aandacht en bewuster de toekomst in te gaan.

Simpel genoeg? Of je nu van nature woowoo bent of een alpha dreuzel, de kans is groot dat je je toekomst – wat het ook moge zijn – zo intelligent mogelijk wilt ingaan. En als je orakelkaarten precies voor dit doel gebruikt, dan zullen ze buitengewoon nuttig en nuttig voor je zijn.
Je kunt overal orakelkaarten kopen.

 

Ik koop mijn orakelkaarten steeds bij de spirituele winkel Nasma.be

Koop Hier Orakelkaarten

 

Waar te beginnen?

tarotkaarten

Begin met een vraag. De enige vraag die een orakelbeginner moet stellen, is: “Wat moet ik vandaag weten?” Deze prompt werkt voor iedereen, want op elk moment in de tijd – waar we ook zijn of wat we doormaken – is het een goede zaak om ons bewust open te stellen voor nuttige informatie. Het stellen van deze vraag geeft aan dat we nieuwsgierig zijn, openstaan voor feedback en erop gebrand zijn om de dag te verbeteren.

Wanneer je deze vraag stelt, stuur je een bericht naar jezelf / het universum / God / je algemene omgeving dat je een goede ervaring wilt en openstaat voor advies over hoe je dingen kunt laten gebeuren.

Een kaart trekken hoeft niet ritueel te gebeuren

Je kunt dat wel doen , als je wilt. Maar weet dat het niet nodig is. Het enige dat je hoeft te doen, is in je gedachten (of hardop als u zo’n persoon bent) ernstig en oprecht vragen: “Wat moet ik vandaag weten?” en je bent klaar. Je kunt zoveel drama toevoegen aan hoe je de tarotkaarten schudt, hoe je een kaart kiest, hoe je hem omdraait als je wilt. Ik ben persoonlijk no-nonsense als het hierop aankomt.

Sommige mensen pakken bijgelovig kaarten op die tijdens het schudden uit een stapel vallen of ‘springen’ en denken dat het een speciale betekenis heeft – dat is iets leuks dat je misschien wilt proberen. Er zijn geen regels als het gaat om hoe vaak je je kaarten schudt, hoe vaak je je kaartspel cut, of dat je zelfs maar je kaartspel wilt knippen. Je hoeft het trekken van een kaart niet ingewikkeld te maken. Tenzij je het wilt.

Wat doe je als je nu de door jou gekozen orakelkaart in handen hebt?

Let op het eerste dat in je opkomt zodra je naar de illustratie kijkt of de woorden op je kaart leest. Dit is je intuïtie / onderbuik / hoger zelf / instinct / geweten / onderbewustzijn dat rechtstreeks tegen je praat. Als je een diepere ervaring met de kaarten wilt, schrijf ze dan op – in zinnen, zinsdelen, losse woorden of krabbels. (Ik merk dat het opschrijven van wat er in mijn hoofd binnenkomt me altijd helpt de berichten beter te verteren)

De kaarten zullen niet altijd zeker zijn

In ieder geval niet meteen. Op het moment dat je “betekenis” in een kaart forceert, komt je rationele geest / logica / ego het plaatje binnen en plaatst wat hij denkt dat je nodig hebt te weten en wat je gevoel je vertelt. We praten al de hele dag met onze rationele geest – je hebt geen andere weg nodig om zijn mening aan je op te leggen. Daarom is het zo belangrijk om het eerste op te merken dat in je opkomt, zelfs als het niet is wat je denkt dat je op dat moment zou moeten weten.

orakelkaartenDe kaarten zullen je niet altijd vertellen wat je wilt horen.

Maar meestal zul je merken dat ze je wel vertellen wat je moet horen. Het ding over ons ego is dat het wil dat we de hele tijd het pad van de minste weerstand volgen. Dit is in sommige gevallen prima, maar niet allemaal. Door aan orakelkaarten te trekken, kunnen we doorbreken wat onze rationele geest wil dat we doen (meestal is dit de gemakkelijke uitweg) en ons eraan herinneren wat we onszelf verschuldigd zijn om te onderzoeken, te confronteren of te beginnen. Je hebt bijvoorbeeld een moeilijke uitbarsting met een vriend, dus je besluit een orakelkaart te trekken en te vragen: “Wat moet ik vandaag weten?”

Je Tanim-kaartspel geeft dan de boodschap “Pumukaw / Roer” en dit maakt je natuurlijk van streek, want het laatste wat je wilt is de pot roeren en meer conflict creëren. Je kunt deze boodschap heel goed loslaten en alles vergeten; of je kunt proberen erachter te komen waarom je je zo ongemakkelijk voelt bij het verstoren van de status quo.

Misschien maakt de energie van ‘roeren’ je ongemakkelijk omdat je weet dat het lastige kwesties oproept die je liever niet met je vriend bespreekt. Maar misschien kan het daadwerkelijk confronteren van het probleem en het roeren van de pot je helpen het drama te doorbreken en in plaats daarvan tot een oplossing te komen.

Je zult niet altijd blij zijn met welke oplossing dan ook, maar het is nog steeds een oplossing (in vergelijking met een eindeloze fall-out limbo). Aan de andere kant zijn er momenten waarop orakelkaarten je absoluut, volledig zullen valideren.

Avatar foto

Hey! Ik ben Jozefien, net 51 jaar geworden en de eigenares van Healing Stones. Sinds jong heb ik een grote passie voor het mystieke en spirituele. Zo heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en help ik jullie graag wegwijs in de wondere wereld van edelstenen en mineralen.