spiritualiteit

Wat zijn spijkermatten en hoe werken ze?

Het is nogal ironisch dat het tijdens een van de meest stressvolle en hectische tijden in de recente geschiedenis ook riskant is om diensten zoals massages, acupunctuur, gezichtsbehandelingen of andere luxeartikelen te krijgen die je kunnen helpen ontspannen en ontstressen. Aangezien je momenteel niet naar uw favoriete spa of andere gelukkige plek kunt gaan, waarom zou je dan geen manieren vinden om de ervaring thuis te doen?

Als je geïntrigeerd bent door acupunctuur – de oude praktijk om het uiteinde van een dunne naald in je lichaam te steken om pijn te verlichten, stress te verminderen en andere gezondheidsvoordelen te bieden – maar een minder ingrijpende methode wilt proberen, kan acupressuur het antwoord zijn. Acupressuur is vergelijkbaar met acupunctuur, maar in plaats van naalden op bepaalde punten op het lichaam te gebruiken, oefent je druk uit op het gebied om een ​​vergelijkbaar effect te krijgen.

YogaStyles Spijkermat Acupressuur Grijs Kopen

Bekijk
Materiaal: Hoes:100% katoen,Spijkers: ABS kunststof spikes ,Vulling: Schuimrubber. Formaat: 68 x 42 x 2,5 cm Makkelijk met de hand te wassen. De mat is lichtgewicht, makkelijk te vouwen en gemaakt van milieuvriendelijke materialen.
€34,95


Spijkermatten zijn een manier om acupressuur te proberen of op te warmen tot acupunctuur zonder dat je met echte naalden te maken hebt. Ze zijn goedkoop, je kunt ze online bestellen en je hebt niemand anders nodig om je te helpen bij het inbrengen van naalden zoals bij acupunctuur, waardoor het geschikt is voor sociale afstanden en gemakkelijk thuis te doen is.

Maar voordat je spijkermatten uitprobeert, moet je wennen aan het idee om op een mat met kleine spikes te liggen. Die pieken zien er intimiderend uit, maar zijn minder pijnlijk dan ze lijken. Blijf lezen om meer te weten te komen over hoe de matten werken, als er solide bewijs is voor de voordelen en hoe je ze kunt gebruiken.

Wat is een spijkermat

Hoe werken spijkermatten?Een spijkermat is een mat met daaraan bevestigde plastic spijkers, waarop je gaat liggen. De theorie van het nagelbed is afhankelijk van de stimulatie van het zenuwstelsel van het lichaam door de nagels, wat ook de bloedcirculatie bevordert. De nagels doorboren de huid niet, ook al lijkt het alsof ze dat wel zullen doen als je op de spijkermat ligt! Dit komt door de gelijkmatige verdeling van het lichaamsgewicht over alle nagels, zodat er slechts een kleine hoeveelheid druk wordt uitgeoefend op elk deel van het lichaam dat in contact is met de nagels.

Spijkermatten zien eruit als korte yogamatten met plastic spikes die het oppervlak bedekken en die zijn ontworpen om druk uit te oefenen op punten in je lichaam. Sommige hebben ook een kussen waarmee je de druk op uw nek kunt uitoefenen terwijl je op de mat ligt. En dat is precies hoe ze werken – je ligt gewoon voor elke acupressuursessie ongeveer 20-30 minuten op de mat.

De plastic spikes op de mat zien er misschien oncomfortabel uit, maar mogen niet pijnlijk zijn. Door de zachte, pijnloze druk van de mat kan het lichaam ontspannen en endorfine vrijkomen, waardoor een levenskracht in het lichaam ontstaat.

Voordelen van een spijkermat


De matten zouden ook de bloedsomloop verbeteren, het energieniveau verhogen, stress en angst verminderen, spanning en spierpijn verlichten. Ik zag een opmerkelijke vermindering van mijn schouderpijn en een verbetering van de kwaliteit van mijn slaap. Mijn favoriete onderdeel van de hele spijkermat is dat je je mattijd kunt doen terwijl je op de bank of in bed ligt, dus het is gemakkelijk in te passen in je dagelijkse routine.

Onderzoek wijst ook uit dat het gebruik van een spijkermat een positieve invloed kan hebben op uw mentale welzijn. Een onderzoek uit 2015 toonde bijvoorbeeld aan dat depressie, angst en stress allemaal positief kunnen worden beïnvloed door acupressuur. De deelnemers die vier weken lang drie keer per week een spijkermat gebruikten, lieten positieve resultaten zien met een lagere score op de depressie- en angststressschalen in vergelijking met de controlegroep.

De druk van de pinpoints helpt ook om endorfine en oxytocine vrij te maken, waardoor je je goed voelt, dus het gebruik van de mat kan ook helpen om je humeur te verbeteren. Net als bij meditatie of yoga, zul je de meeste voordelen zien door regelmatig je spijkermat te gebruiken.

 

Hoe een spijkermat te gebruiken

Als het de allereerste keer is dat je een spijkermat gebruikt, raden we je ten zeerste aan een T-shirt te dragen of een handdoek of laken over de spijkermat te leggen om de intensiteit van de puntjes te verminderen. Naarmate je meer ervaring opdoet, kunt je de spijkermat direct op uw blote huid gebruiken, wat de aanbevolen methode is.

Over het algemeen wilt je de spijkermat op een plat oppervlak neerleggen. Dit kan op uw bed, op de bank of op de grond zijn. Om het jezelf comfortabeler te maken als je de mat op de grond gebruikt, kun je een yoga mat of vloerkleed onder de mat leggen. Voel je vrij om rekwisieten zoals yogaholsters of kussens te gebruiken om je hoofd of benen op te vangen.

Ga op de mat liggen en plaats uw rug gelijkmatig op de nagels. Voel je vrij om je lichaam zo nodig te verschuiven om een ​​comfortabele houding te vinden. Als je je onderrug wilt richten, buig dan je knieën of leg ze op een kussen.

De spikes kunnen de eerste paar minuten ongemakkelijk aanvoelen, dus geef het een beetje tijd om uw lichaam te laten wennen. Als het eenmaal goed begint te voelen, ga je er 20 minuten op liggen om je energiek en verjongd te voelen of 20-40 minuten om je kalm en ontspannen te voelen. Het helpt om een ​​timer in te stellen of naar een geleide meditatie te luisteren om de tijd bij te houden.

 

Avatar foto

Hey! Ik ben Jozefien, net 51 jaar geworden en de eigenares van Healing Stones. Sinds jong heb ik een grote passie voor het mystieke en spirituele. Zo heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en help ik jullie graag wegwijs in de wondere wereld van edelstenen en mineralen.