edelstenen,  mineralen,  spiritualiteit

Antraciet: wat is de werking van antraciet edelstenen?

Niet alleen wordt antraciet op een bijzondere manier verkregen, het heeft ook unieke uitstraling, samenstelling en toepassing. Daarnaast heeft het ook diverse interessante gezondheidsvoordelen. Door deze eigenschappen is de steensoort gewild en kan het ook op spiritueel en mentaal niveau veel voordelen bieden. Wat is de werking van antraciet edelstenen? Hoe zit een antracieten steen in elkaar en waar wordt het voor gebruikt? Hoe werken antracieten mineralen in op je lichaam en welke voordelen voor je gezondheid heeft het hierdoor?

1 Antraciet in Doosje

Bekijk
Antraciet verlicht ongemakken bij jicht, je maag en reuma.
€4,95

Wat is antraciet?

Antraciet is een grijze kleur die veel wordt gebruikt voor het interieur van huizen en kantoorpanden. Daarnaast is het ook een gesteente, welke een pikzwarte kleur heeft en over een ronde vorm beschikt. Van dit gesteente worden mooie edelstenen gemaakt die in een hogere prijsklasse liggen. Evenals meteorieten zijn antracieten energiebundels die naar de aarde zijn verplaatst en miljoenen lichtjaren achter de rug hebben. Sommigen zijn zelfs al ouder dan het leven op de aarde en de aarde zelf.

Antracietstenen zijn amorf, wat betekent dat het vaste gesteenten zijn. Daarnaast komen ze voor in onregelmatige en soms druppelvormige stukken. Ze hebben een grootte van tussen de zeven en tien centimeter en zijn vaak donker van kleur. Tevens vertonen de stenen een glasachtige glans. Zelden is het oppervlak van antracieten stenen gelijkmatig rond. Vaak zitten er namelijk diepe littekens in van splitsingen die ze hebben ondergaan en soms zijn ze ook gecorrodeerd. Dit is een verschijnsel waarbij de omgeving op de steen heeft ingewerkt en het materiaal heeft aangetast via elektrochemische reacties.

In principe zijn antracieten vormen van steenkool die aan een hoge druk en temperatuur hebben blootgestaan. Ze worden gevormd door het extra samendrukken van steenkool. Steenkool wordt gevormd door een hoge druk en temperatuur op bruinkool. Wanneer antraciet verder wordt samengedrukt kunnen er diamant en grafiet ontstaan. Diamant heeft hierbij de meest compacte samenstelling van koolstofatomen.

Toepassing van antraciet

Werking van antraciet edelstenen

Antracieten hebben dus een compactere samenstelling van koolstofatomen dan bruinkool. Dit bruinkool wordt ingezet voor het verwarmen van huizen, maar produceert daarbij ook een hoog zwavelgehalte. Dit is schadelijk voor het milieu en is een mede veroorzaker van het verschijnsel zure regen. Dit is een verschijnsel waarbij zure neerslag wordt gevormd doordat organische stoffen, waaronder zwaveldioxide, stikstofoxiden en ammoniak, in regenwolken oplossen.

Bruinkool is vrij goedkoop, maar levert minder warmte. Klassiek steenkool is al van betere kwaliteit en levert meer warmte. Daardoor wordt het ook gebruikt als brandstof. Echter, antraciet is een harder materiaal en bevat 90 tot 94 procent koolstof. Tijdens de verbranding van het materiaal komen er daardoor ook minder schadelijke stoffen vrij. Dit maakt het een voordelig verbrandingsmateriaal. Echter, antracieten zijn erg duur, waardoor de inzet van de stof nog niet heel groot is. De hoge prijs is te danken aan het complexe productieproces.

Werking van antraciet edelstenen

Antracieten hebben bijzondere effecten op het lichaam, zowel op mentaal als op fysiek gebied.

Mentale voordelen

Antracietstenen versterken een aantal mentale processen, welke verder besproken zullen worden.

1. Bewustzijn

Ten eerste wordt door het gesteente het bewustzijn voor de natuur en het milieu krachtiger. Je kunt erdoor een beter begrip ontwikkelen van mensen en het stelt je ook in staat om je beter bewust te zijn van je gevoelens en hoe je hiermee om moet gaan. Tevens zorgt de steensoort ervoor dat je je bewuster bent van jezelf en je eigen lichaam. Hierdoor ben je beter in staat om klachten en ziekten bij jezelf te herkennen.

2. Bescherming

Als tweede effect hebben antracieten een stimulerende werking op vriendschappen die je in je leven hebt en aangaat. De drager van antraciet wordt beschermt tegen frequente ruzies in het dagelijks leven en andere negatieve ontwikkelingen binnen relaties met mensen. Dit kunnen liefdesrelaties zijn, maar ook relaties die je hebt met familieleden en vrienden uit je omgeving.

3. Concentratie

Ook je concentratievermogen wordt vergroot door antracieten. Dit blijkt vooral van kracht te zijn bij mannen, waarbij gevoelens van boosheid, jaloezie en overheersing worden weggenomen. In plaats daarvan krijg je mentale rust en kun je je focussen op de zaken die nu van belang zijn voor jou.

4. Nieuwe kans

Tot slot zorgt het gesteente ervoor dat mensen die emotioneel koud zijn of veel liegen een nieuwe kans krijgen in hun relatie. Wederom kan dit een relatie zijn met een liefdespartner, maar het geldt ook bij relaties met vrienden of familieleden. Wanneer je vaak onderweg bent en moeite hebt om in een ander bed te kunnen slapen, kun je de steen ook meenemen. Op een vreemde plek leg je het in de buurt van je bed, waarbij het dient als slaapsteen.

 

Fysieke voordelen

In ons lichaam kan de steensoort ook een aantal processen bevorderen.

1. Algemene genezingsproces

Allereerst wordt het algemene proces van genezing gestimuleerd doordat mensen door de steen bewust worden gemaakt van hun eigen lichaam. Door dit vergrote bewustzijn worden oorzaken en oplossingen van ziekten sneller en makkelijker vastgesteld. Daardoor worden bijvoorbeeld infectieziekten met meer succes behandeld. De genezing in zijn geheel zal er beter door op gang komen.

2. Immuunsysteem

Het mineraal blijkt goed in te werken op het immuunsysteem en een heilzame werking te hebben op virusinfecties. Hierdoor is het werkzaam bij ziekten aan de maag en de aandoeningen jicht en reuma. Na een zware operatie zorgt het ook voor een snel herstel doordat de vorming van rode bloedlichaampjes wordt gestimuleerd.

3. Betere doorbloeding

De doorbloeding van het lichaam wordt versterkt, waardoor je ook niet snel last zult hebben van koude handen en voeten. Vanwege deze eigenschap helpt het ook tegen menstruatieklachten en bij bloedneuzen, aambeien en spataderen.

4. Tegen allergieën en bloed reinigend

Doordat de werking van het hart en de samenstelling van het bloed wordt verbeterd, kunnen een aantal allergieën door het mineraal geheeld worden. Het bloed wordt tevens gereinigd doordat het goed is voor de milt en de weerstand verbetert.

Hoe werkt antraciet op spiritueel niveau?

Evenals hematiet behoort dit mineraal tot de aarde- en basischakra. Dit komt doordat het verwarmende stenen zijn en een compleet gevoel stimuleren. Ook geven ze je meer zelfvertrouwen en kunnen veilige verbindingen gemaakt worden met lichtdimensies en wezens. Antracieten versterken de wil om te leven en vormen en beschermend schild naar de buitenwereld.

Het mineraal is overigens ook erg aardend, waardoor je met beide benen goed op de grond blijft. Het versterkt het koord waarmee je ziel verbonden is met je lichaam.

1 Antraciet in Doosje

Bekijk
Antraciet verlicht ongemakken bij jicht, je maag en reuma.
€4,95

 

Hey! Ik ben Jozefien, net 51 jaar geworden en de eigenares van Healing Stones. Sinds jong heb ik een grote passie voor het mystieke en spirituele. Zo heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en help ik jullie graag wegwijs in de wondere wereld van edelstenen en mineralen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *