edelstenen

Aartsengelen en hun link met edelstenen toegelicht

De aartsengelen neemt een belangrijke plek in binnen verschillende godsdiensten. Door God geschapen staan ze bovenaan de engelenladder en kunnen ze een steun en toeverlaat zijn in moeilijke periodes maar ook een bron van energie en kracht in de wereld der edelstenen. Uit eigen ervaring weten we bijvoorbeeld dat een aartsengel de energie van de desbetreffende steen die je wilt gebruiken, gaat versterken en dat er vaak ook een snellere en diepere werking van de krachten optreedt. Engelen zitten vol met liefde en staan altijd paraat je een helpende hand toe te reiken. Wij laten je graag kennismaken met de 12 aartsengelen en vertellen je welke energie en taken ze hebben en op welke edelsteen ze de meeste positieve energie kunnen uitoefenen.

Ariël

Aartsengel Ariël is onder de aartsengelen die patroonheilige van de dieren en de brenger van zelfvertrouwen en moed. Deze engel oefent ook een bijzondere kracht uit op de natuur en dan vooral op het ons omringende water. Ariël wordt ook “de leeuwin van God” genoemd en heeft een vrouwelijke energie.

In de hoedanigheid van het beschermen van dieren werkt deze engel nauw samen met aartsengel Rafaël. Maar haar bescherming der natuur gaat nog een stap verder. Ze wordt gezien als diegene die waakt over de zon, de maan, de sterren en de planeten waardoor ze vaak wordt aangeroepen als het over ecologie, milieu en fauna en flora gaat. De engel streeft ernaar mens, dier en milieu harmonieus te laten samenleven en op alle vlakken te beschermen. Dit omvat ook het voorzien van primaire behoeften zoals onderdak, voeding en drinkbaar water. Ze helpt je tijdens trektochten en kampeeruitjes en om met de natuur in verbinding te komen.

Aartsengel Ariël wordt gelinkt aan de kleur roze en de daarbij horende edelsteen rozenkwarts. Ze oefent een positieve kracht op het hartchakra uit.

Azraël

Azraël is de ‘engel des doods’ maar dan wel in de meest positieve betekenis van het woord. Hij loopt niet rond met een zeis om dood en verderf te zaaien, maar biedt wel steun tijdens het rouwproces. Hij begeleidt de overledene naar het hiernamaals en ontfermt zich dan over de achterblijvers. Verlies kan ook andere vormen aannemen en oorzaken kennen. In al deze gevallen kan deze aartsengel je steun bieden. Rouwen en omgaan met verlies kan ook problemen op relatiegebied, verslavingen en psychische aandoeningen in de hand werken. Het oproepen van deze engel tijdens je sessies kan hierbij helpen.

aartsengelen
Aartsengelen foto

Aartsengel Azraël wordt gelinkt aan de kleur crème-wit en de daarbij horende edelsteen gele calciet. Hij oefent een positieve kracht op het zonnevlecht chakra uit.

Chamuël

‘Hij die God ziet’ is de bijnaam van Chamuël. Als een echte visionair ziet deze engel de verbinding tussen alles en iedereen. Deze nederige engel is heel toegankelijk en kan je helpen om innerlijke rust te vinden in periodes van stress en moeilijkheden. Hij helpt je om je pad te bepalen en keuzes te maken om je doelstellingen te behalen. Denk aan het vinden van een nieuwe baan, woning maar ook partner.

Chamuël wordt gelinkt aan de kleur (licht)groen en de daarbij horende edelsteen fluoriet. Hij oefent een positieve kracht op het hartchakra uit.

Ik koop mijn edelstenen steeds bij de spirituele winkel Nasma

Bezoek Nasma

Gabriël

Onder de aartsengelen is aartsengel Gabriël misschien wel de bekendste. In de bijbel wordt deze engel dan ook samen met aartsengel Michaël bij naam genoemd. De engel wordt vaak in een vrouwelijke hoedanigheid afgebeeld en dat zou weleens te kunnen maken hebben met zijn positieve invloed op de zwangerschap, geboorte en communicatie. Aartsengel Gabriël werkt nauw samen met de heilige Maria en helpt bij zwangerschappen, adopties, geboortes en de opvoeding van kinderen. Zijn band met kinderen is zeer sterk en hij zal dan ook alles in het werk stellen om het welzijn van kinderen te garanderen. In dit opzicht is hij perfect bij problemen, vragen, hulp of twijfels met betrekking tot kinderen. Deze engel gaat je ook het duwtje in de goede richting geven bij bijvoorbeeld carrièrekeuzes.

Aartsengel Gabriël wordt gelinkt aan de kleur koper en de daarbij horende edelsteen tijgeroog. Hij oefent een positieve kracht op het sacrale chakra uit.

Aartsengel Haniël

God’s glorie en God’s wil… dat is waar het bij Haniël om draait. Vrouwelijk en mysterieus gaat ze je helpen om je intuïtie en je helder denken te ontwikkelen. Deze engel wordt vaak terhulp geroepen bij vrouwelijke problemen en haar energie wordt versterkt als dit gedaan wordt bij een volle maan. Ze werkt ook als gids en begeleider voor al wie haar of zijn spirituele kant wil ontwikkelen. Omdat ook mannen vrouwelijke energie hebben, kan ze beide geslachten helpen.

Aartsengel Haniël wordt gelinkt aan de kleur lichtblauw en de daarbij horende edelsteen maansteen. Ze oefent een positieve kracht op het sacrale chakra uit.

Jeremiël

Soms wordt aartsengel Jeremiël ook weleens Ramiël genoemd. Het is de aartsengel van de hoop en van Gods goedheid. Hij helpt niet alleen de mensen die de tocht naar het hiernamaals maken om hun leven te overlopen, maar hij helpt ook mensen om hun huidige leven onder de loep te nemen. Wil je zaken veranderen in je leven dan kan het aanroepen van deze engel je helpen om alles in het juiste perspectief te plaatsen.

Aartsengel Jeremiël wordt gelinkt aan de kleur donkerpaars en de daarbij horende edelsteen amethist. Hij oefent een positieve kracht op het kruinchakra uit.

Jophiël

Als engel der schoonheid heeft Jophiël duidelijk een vrouwelijke energie. Haar missie is om schoonheid in het leven te brengen en dat op alle mogelijke gebieden. Gaande van schoonheid in je gedachten over emotionele schoonheid tot fysieke schoonheid in bijvoorbeeld je bureau of woning. Een nette omgeving, de keuze van make-up of kapsel, welk kleedje je moet dragen… Jophiël is jouw reddende engel. Deze engel kan ook helpen bij het wegwerken van misverstanden tussen mensen.

Jophiël wordt gelinkt aan de kleur donkerroze en de daarbij horende edelsteen donkerroze toermalijn. Ze oefent een positieve kracht op het kruinchakra uit.

Metatron

Het is je misschien al opgevallen dat de naam van de aartsengel Metatron niet op -el eindigt. El betekent ‘van God’ en Metatron is eigenlijk een menselijke profeet die zo vroom leefde dat hij uiteindelijk tot aartsengel werd verheven. Deze aartsengel wordt opgeroepen om je te reinigen en lage energieniveaus weg te werken. Hij brengt ook esoterische wijsheid naar volwassenen en kinderen. Daarbij oefent hij een bijzonder sterke energie uit bij jongeren die hoog sensitief zijn, die fout begrepen worden of die sociaal niet aanvaard worden.

Metatron wordt gelinkt aan de kleuren violet en groen en de daarbij horende edelsteen watermeloen toermalijn en diamant. Hij oefent een positieve kracht op het wortelchakra uit.

Michaël

Aartsengel Michael

Samen met Gabriël zijn dit de bekendste der aartsengelen. Gabriël, hij die op God lijkt, heeft niet één kracht, energie of specialiteit, maar heeft er verschillende waarop beroep kan worden gedaan. Allereerst is hij het toonbeeld van bescherming. Hij gaat niet alleen jezelf beschermen, maar ook je geliefden en je bezittingen tegen onheil, ziekte en kwaad. Op professioneel vlak kan deze aartsengel ervoor zorgen dat je jouw baan kunt behouden of zelfs verbeteren. Spiritueel en emotioneel is het dan weer de perfecte beschermer tegen alle vormen van angst. Negatieve emoties worden verbannen en je vindt innerlijke rust en vrede met Gabriël aan je zijde. Tot slot gaat deze aartsengel je ook tijdens het aardse leven begeleiden en je helpen om de juiste keuzes in je leven te maken.

Michaël wordt gelinkt aan de kleuren koninklijk paars, blauw en goud en de daarbij horende edelsteen sugiliet. Hij oefent een positieve kracht op het wortelchakra uit.

Raguël

Aartsengel Raguël is de vriend van God en draagt vriendschap dan ook hoog in het vaandel. Oplosser van argumenten en misverstanden brengt hij harmonie en balans in je leven en je beslissingen. Hij brengt ook nieuwe vriendschappen en zorgt voor harmonieuze relaties.

Aartsengel Raguël wordt gelinkt aan de kleur (licht)blauw en de daarbij horende edelsteen aquamarijn. Hij oefent een positieve kracht op het hartchakra uit.

Rafaël

Rafaël is wat je God’s genezer of medicijnman zou kunnen noemen. Hij brengt het genezende licht van God naar de aarde. Deze aartsengel wordt opgeroepen als er een genezing moet plaatsvinden. Hij kan zowel helpen bij chronische aandoeningen als bij kleine pijntjes. Als aartsengel Rafaël zijn genezende energie uitstraalt dan voelen sommige mensen een licht vibrerende trilling terwijl anderen dan weer zachte groene lichten zien. Onder de aartsengelen is hij ook de patroonheilige van de reizigers. Hij verzekert je een veilige en zorgeloze reis. Van het snel hulp krijgen van hotelpersoneel tot turbulentie wegnemen tijdens je vlucht.

Rafaël wordt gelinkt aan de kleur smaragdgroen en de daarbij horende edelstenen smaragd of malachiet. Hij oefent een positieve kracht op het keelchakra uit.

Raziël

Als je de afbeelding van aartsengel Raziël ziet dan denk je meteen aan de tovenaar Merlijn. Hij heeft dan ook enige wijsheid over zich heen hangen. Hij leert je esoterische wijsheden zoals dromen en de geheimen van het universum begrijpen. Deze aartsengel oefent daarnaast ook een helende energie uit. Hij helpt in het verwerken van pijnlijke herinneringen en trauma’s. Vooral als ze je weerhouden om verder te gaan in het leven. Tot slot helpt hij je ook om trauma’s uit je vorige levens te verwerken.

Raziël wordt gelinkt aan de regenboogkleur en de daarbij horende edelstenen loliet of heldere kwarts. Hij oefent een positieve kracht op het voorhoofdchakra of derde oog chakra uit.

Sandalphon

Net zoals Metatron eindigt de naam van de aartsengel Sandalphon niet op -el en dat betekent dat deze aartsengel dus ook een menselijke profeet is. Een van de belangrijkste taken van deze aartsengel is om de gebeden tussen mensen en God goed over te brengen. Hij kan ook helpen bij het voorspellen van het geslacht van een baby en hij is de patroonheilige van de musici.

Aartsengel Sandalphon wordt gelinkt aan de kleur turquoise en de daarbij horende edelsteen turkoois. Hij oefent een positieve kracht op het aardesterchakra uit.

Uriël

De meeste mensen die aan de aartsengelen denken, denken ook automatisch aan Uriël. Uriël gaat onze geest ophelderen en verhelderen met nieuwe ideeën, informatie en inzichten. Het is een wijze aartsengel die wordt opgeroepen als je een oplossing moet vinden tijdens bijvoorbeeld een zakelijke meeting, bij het afwerken van een project, bij het schrijven van een boek of tijdens het studeren. Het aanroepen van Uriël kan je trouwens ook helpen bij je examens.

Aartsengel Uriël wordt gelinkt aan de kleur geel en de daarbij horende edelsteen barnsteen. Hij oefent een positieve kracht op het kruinchakra uit.

Zadkiël

Zadkiël staat bekend voor het helpen van studenten tijdens hun examens. Hij zal bij het oproepen je ook vergiffenis schenken en je helpen om emotionele pijnen uit het verleden te verwerken. Deze aartsengel wordt ook weleens de Genade van God genoemd.

Zadkiël wordt gelinkt aan de kleur indigoblauw en de daarbij horende edelsteen lapis lazuli. Hij oefent een positieve kracht op het derde oogchakra uit.

Ik koop mijn edelstenen steeds bij de spirituele winkel Nasma

Bezoek Nasma

Avatar foto

Hey! Ik ben Jozefien, net 51 jaar geworden en de eigenares van Healing Stones. Sinds jong heb ik een grote passie voor het mystieke en spirituele. Zo heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en help ik jullie graag wegwijs in de wondere wereld van edelstenen en mineralen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *