edelstenen

De Jade roller: Wat is een gezicht roller en hoe werkt het?

Sedert geruime tijd kom je regelmatig reclame tegen waarin vol lof gesproken wordt over de resultaten van het gebruik van Jade rollers. Het aanwenden van halfedelstenen is eeuwen oud maar was lange tijd, door de opkomst van farmaceutische producten, in de vergeethoek geraakt. Nu steeds meer mensen terug natuurlijke middelen gaan gebruiken, wordt de helende werking van halfedelstenen, terug naar waarde geschat. Of de comeback van deze manier van huidverzorging blijvend is, weten we niet maar, wanneer je de talloze positieve ervaringen leest, is de kans groot dat het een blijver wordt.

Jade Roller kopen? De beste jade gezichtsroller - NASMA.be

Bekijk
Met deze prachtige Jade gezichtsroller krijg je weer een mooie en nieuwe huid. Jade beschermt je vooral tegen lichamelijk letsel. Ook helpt het je om negatieve gevoelens los te laten.
€38,95

 

De helende krachten van halfedelstenen

Jade Roller
Foto van een jade roller

In de oudheid werden deze prachtige stenen vooral opgegraven om te dienen als kostbare amuletten en zegels. Granaat, japis, bergkristal, serpentijn en Jade waren toen de meest begeerde stenen omdat, de verscheidene andere soorten die we nu kennen, nog niet ontdekt waren. Men wist, uit ervaring, dat het dragen van deze stenen verschillende soorten van kwalen en ongemakken konden verlichten en verzachten. Ze werden gedragen, omhuld in zilveren of gouden sieraden en, waren vaak zo bewerkt dat het echt pareltjes voor het oog waren.

Hoe ziet jade er uit?


De kleur van jade kan heel wat verschillen, van steen tot steen maar meestal is hij van donker tot licht groen. Doorgaans heeft hij een smaragdgroene tot geelbruine kleur maar zelfs paars of zwart is mogelijk. Het is een doorschijnende glasachtige tot opake steen met een zijdeachtige glans. Indien een jade roller op je verlanglijstje staat, is het wel interessant om te weten dat men een ander soort gesteente verkoopt onder dezelfde naam. Serpentijn lijkt heel sterk op jade en wordt vaak gebruikt in goedkopere gezicht rollers. Soms wordt hiervoor ‘New Jade’ gebruikt maar in feite is het dus helemaal geen jade. Nefriet is eigenlijk de enige steen die als jade verkocht mag worden omdat het verschil, in uitzicht en werking, bijna identiek is. Men zegt dat New Jade de werking benadert maar het is en blijft imitatie.

De werking van jade

Jade heeft een beschermende en sterk reinigende werking en zorgt voor een harmonisch evenwicht. Hij helpt negatieve emoties en spanningen los te laten zodat je huid, bij het gebruiken van de jade roller, tot rust komt. Vooral de huid van het aangezicht wordt elke dag blootgesteld aan vervuiling omdat het nooit bedekt is. De jade roller zorgt er op een natuurlijke wijze voor dat gifstoffen afgevoerd worden, die opgenomen werden door de huid. Ook masseert hij de huid op een zachte en aangename manier en is een prima middel als je lekker wilt detoxen.

Koop Jade Roller Hier

 

Hoe ziet deze gezicht roller eruit

Je zou een jade roller kunnen vergelijken met een lakrolletje waarmee je houtwerk lakt. Alleen zit er geen foam aan het uiteinde maar een jadesteen waarmee je makkelijk over de huid kunt rollen. Het handvat is meestal vervaardigd uit zilver- of goudkleurig metaal en vaak zit ook aan de onderkant een kleine ovalen steen. De grote steen aan de bovenkant gebruik je om de grotere vlakken in je gezicht en hals te masseren, de kleinere om bijvoorbeeld rond je ogen te gebruiken.

Op de markt zijn heel wat jade rollers die helemaal niet uit jade bestaan maar uit geverfd glas of een minderwaardige steen. Deze kun je voor bijna niets kopen bij de gekende spotgoedkope webwinkels. Ze zien er net hetzelfde uit maar de werking ervan is dus nihil. Deze namaak jade rollers haperen vaak zodat zachtjes en ontspannen rollen onmogelijk is. Daarom is het heel belangrijk om, indien je van plan bent een jade roller aan te schaffen, je bestelling te plaatsen bij een gespecialiseerde en betrouwbare zaak.

Het nut van een heerlijke gezichtsmassage

Je herkent het wellicht; nog gauw even wat nachtcrème op je gezicht smeren en dan naar bed. De crème zal zijn werk wel doen en je neemt bijna nooit de tijd om hem lekker diep in te masseren. Toch heeft een massage een meerwaarde voor je huid en zal je minder last krijgen van rimpeltjes wanneer je het wél regelmatig doet. Uiteindelijk kost het niet meer dan vijf minuutjes van je tijd en er is geen enkel excuus dat doorslaggevend is om het niet te doen.

Hoe gebruik je een jade roller

De spieren in je aangezicht zijn de meest gebruikte spieren van het hele lichaam. De hele dag door gebruik je ze om te lachen, na te denken, te praten, te huilen of je te verwonderen. Ook stress gebruikt al deze spieren en in onze huidige maatschappij heeft iedereen wel eens last van stress. Deze oververmoeide spieren even laten ontspannen tijdens een gezichtsmassage met de gezicht roller is één van de meest dankbare geschenken die je aan je uitgeputte huid geven.

Wanneer je dit dagelijks doet, bevorder je de bloedstroom in je huid waardoor ze steviger wordt en er gezonder gaat uitzien. Je krijgt je natuurlijke blos terug en een stralende huid waar anderen met jaloerse blikken naar zullen gluren.

Voorbereiding tot het gebruik van de gezicht roller

Hou je van een verfrissend gevoel tijdens de massage, dan kun je de jade roller in de koelkast bewaren. Vooral in de ochtend helpt je dit om wakker te worden en ’s avonds is het lekker ontspannend. Maar, vooraleer je met je roller aan de slag gaat, is het nodig dat je eerst je gezicht goed reinigt. Dit kan met de lotion die je gewoonlijk gebruikt en, daarna verdeel je de nachtcrème over je aangezicht en hals. Nadat je de crème zachtjes met de vingers hebt aangebracht, kun je beginnen met je behandeling met de roller.

 

Hoe gebruik je de jade roller

Wil je het weldadige effect van de jade roller ervaren, dan hou je je best aan enkele voorschriften. Zo weet je dat je hem optimaal gebruikt en de resultaten niet uit zullen blijven.

1. Wangen en kaaklijn

Je neemt de kant met de grote steen en je rolt, beginnend bij de kin, omhoog langs de kaaklijn. Je rolt zachtjes van onder naar boven en van binnen naar de buitenkant.

2. Rondom de ogen

Je rolt met de kleine steen, beginnend bij de traanbuis, naar het oor toe. Ook van binnen naar de buitenkant dus. Eens je daarmee klaar bent, kun je ook zorgvuldig over de oogleden rollen en heel het gebied, tot de wenkbrauwen, lekker zachtjes masseren.

3. Het voorhoofd

Je neemt opnieuw de kant met de grote steen en je masseert, vanaf de bovenkant van je wenkbrauwen naar de haarlijn toe.

4. De hals

Ook de hals mag je goed onder handen nemen met de gezicht roller want ook daar vormen zich met de jaren rimpeltjes. Je rolt van boven, bij de kin en de kaaklijn, naar beneden tot de plaats waar je sleutelbeen zit.

Al naargelang je er veel of minder tijd aan kunt en wilt besteden, duurt dit hele hemelse proces tussen de vijf en tien minuten. Hoe frequenter je de behandelingen doet, hoe sneller je gaat merken dat je huid je dankbaar is.

Koop Jade Roller Hier

Avatar foto

Hey! Ik ben Jozefien, net 51 jaar geworden en de eigenares van Healing Stones. Sinds jong heb ik een grote passie voor het mystieke en spirituele. Zo heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en help ik jullie graag wegwijs in de wondere wereld van edelstenen en mineralen.